Obchody Dnia Świętości Życia w szkole

W ostatnim czasie zgłosili się do nas przedstawiciele Szkół Towarzystwa Salezjańskiego w Pile. Poprosili nas o gadżety, aby promować w swoim najbliższym środowisku działalność na rzecz życia, w tym działalność naszej Fundacji. Ponadto z okazji Dnia Świętości Życia zorganizowali kawiarenkę, gdzie oprócz serwowania słodkości promowali nasze materiały i zorganizowali zbiórkę na rzecz naszych podopiecznych.

A oto relacja:

Z okazji Dnia Świętości Życia, które obchodzone jest 25 marca, Samorząd Uczniowski podjął się organizacji  akcji mającej na celu  promowanie  nadrzędnej wartości życia ludzkiego.  W czasie zebrań z rodzicami (15-16 marca) przedstawiciele SU zorganizowali kawiarenkę, gdzie serwowano pyszne pączki, kawę i herbatę oraz rozdawano materiały edukacyjne (foldery oraz ulotki aplikacji „Adoptuj życie”).  Zebrane środki zostały przekazane na wsparcie akcji Fundacji Małych Stópek m.in. na pomoc samotnym matkom i ich dzieciom.

Kolejne działanie obejmowało organizację wystawy „Kocham Cię Życie”. To pierwsza wystawa autorstwa Fundacji Małych Stópek, w całości poświęcona osobom z niepełnosprawnością intelektualną. Małgosię, Wiktora i wielu innych odwiedziła w lipcu 2017 r. fundacyjna ekipa, aby poznać ich niezwykłe historie, pasję oraz to co w nich najlepsze: zdolność do kochania, której nie ogranicza żadna niepełnosprawność. Wystawa, którą można wciąż oglądać w holu naszej szkoły, została przygotowana przez Wspólnotę „Nikodem” – za co serdecznie dziękujemy.

Podziękowania należą się także uczniom, którzy bezinteresownie zaangażowali się w organizację akcji: Weronice Ignacy, Marcinowi Starzonkowi, Marysi Jakobsche, Amelii Kania, Dyrekcji, nauczycielom oraz wszystkim, którzy postanowili nas wesprzeć.

SU

źródło: http://lots.pila.pl/galeria/2017-18/2132;kocham-cie-zycie
Fundacja Małych Stópek serdecznie dziękuje za tę piękną inicjatywę!

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować