Obchody Dnia Świętości Życia w szkole

Obchody Dnia Świętości Życia w szkole

W ostatnim czasie zgłosili się do nas przedstawiciele Szkół Towarzystwa Salezjańskiego w Pile. Poprosili nas o gadżety, aby promować w swoim najbliższym środowisku działalność na rzecz życia, w tym działalność naszej Fundacji. Ponadto z okazji Dnia Świętości Życia zorganizowali kawiarenkę, gdzie oprócz serwowania słodkości promowali nasze materiały i zorganizowali zbiórkę na rzecz naszych podopiecznych.

A oto relacja:

Z okazji Dnia Świętości Życia, które obchodzone jest 25 marca, Samorząd Uczniowski podjął się organizacji  akcji mającej na celu  promowanie  nadrzędnej wartości życia ludzkiego.  W czasie zebrań z rodzicami (15-16 marca) przedstawiciele SU zorganizowali kawiarenkę, gdzie serwowano pyszne pączki, kawę i herbatę oraz rozdawano materiały edukacyjne (foldery oraz ulotki aplikacji „Adoptuj życie”).  Zebrane środki zostały przekazane na wsparcie akcji Fundacji Małych Stópek m.in. na pomoc samotnym matkom i ich dzieciom.

Kolejne działanie obejmowało organizację wystawy „Kocham Cię Życie”. To pierwsza wystawa autorstwa Fundacji Małych Stópek, w całości poświęcona osobom z niepełnosprawnością intelektualną. Małgosię, Wiktora i wielu innych odwiedziła w lipcu 2017 r. fundacyjna ekipa, aby poznać ich niezwykłe historie, pasję oraz to co w nich najlepsze: zdolność do kochania, której nie ogranicza żadna niepełnosprawność. Wystawa, którą można wciąż oglądać w holu naszej szkoły, została przygotowana przez Wspólnotę „Nikodem” – za co serdecznie dziękujemy.

Podziękowania należą się także uczniom, którzy bezinteresownie zaangażowali się w organizację akcji: Weronice Ignacy, Marcinowi Starzonkowi, Marysi Jakobsche, Amelii Kania, Dyrekcji, nauczycielom oraz wszystkim, którzy postanowili nas wesprzeć.

SU

źródło: http://lots.pila.pl/galeria/2017-18/2132;kocham-cie-zycie
Fundacja Małych Stópek serdecznie dziękuje za tę piękną inicjatywę!