Wyłonieni zwycięzcy konkursu “Piękni od poczęcia”

Zainspirowani zeszłorocznym doświadczeniem w Lublinie, gdzie zorganizowany był konkurs “Każdy piękny od poczęcia” przenieśliśmy pomysł na nasz fundacyjny grunt. Zorganizowaliśmy konkurs plastyczny skierowany do uczniów szkół podstawowych i średnich pt. “Piękni od poczęcia”. Jest to nie tylko główny temat konkursu, ale również hasło tegorocznego, szczecińskiego Marszu dla Życia.

Czas nadsyłania prac minął 12 marca. W piątek 6 kwietnia, pod przewodnictwem pomysłodawcy konkursu ks. Tomasza Kancelarczyka, zebrała się komisja konkursowa. Po ponad 2 godzinnych naradach, czytaniu i oglądaniu nadesłanych prac, wyłonieni zostali laureaci konkursu.

Napłynęło do nas blisko 30 prac w dwóch – z czterech dostępnych – kategoriach: plastycznej i literackiej. Największa ich liczba była wykonana przez uczniów klas 5-8 (w tym 2 gimnazjum) szkól podstawowych. Prace były niezwykle ciekawe, często pomysłowe, wykonane różnymi technikami, a co dla nas najważniejsze, miały swój cel i określony przekaz. Uczestnicy konkursu doskonale zmierzyli się z zadanym im tematem. Komisja konkursowa, po licznych dyskusjach i analizach prac, wyłoniła 5 zwycięzców – I i II miejsce w kategorii literackiej, I i II miejsce w kategorii plastycznej w klasach V-VIII oraz I miejsce w klasach I-IV.

Z radością ogłaszamy wyniki konkursu “Piękni od poczęcia”

Kategoria literacka:

I miejsce – Martyna Piątkowska kl. III Gimnazjum nr 18 w Szczecinie, za wiersz “Życie – najwyższa wartość”

II miejsce – Aleksandra Żółwińska z Gimnazjum Integracyjnym w Stargardzie, za wiersz “Matka i Syn”

Kategoria plastyczna:

klasy V-VIII

I miejsce – Klaudia Iwanicz ze Szkoły Podstawowej nr 1 w Stargardzie, za piękna rzeźbę “Piękni od poczęcia”

II miejsce – Anna Ośmiałowska ze Szkoły Podstawowej nr 4 w Chełmnie, za piękny plakat

klasy I-IV SP

I miejsce – Szymon Jarmarkiewicz ze Szkoły Podstawowej w Zieleniewie

Wszyscy uczestnicy otrzymają od nas drobne upominki, które już wkrótce prześlemy pocztą na podane w kartach zgłoszeniowych adresy. Natomiast laureatów konkursu zapraszamy na uroczyste wręczenie nagród w najbliższą niedzielę 15 kwietnia o godz. 15 na Jasnych Błoniach, przed wyruszeniem szczecińskiego Marszu dla Życia.

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować