Alfie Evans udowadnia lekarzom, że się mylili. Chłopiec wciąż żyje!

Choć minęło już kilkanaście godzin od odłączenia dwuletniego Alfiego Evansa od aparatury medycznej, wbrew temu, co sądzili lekarze, chłopczyk wciąż zyje. Medycy sugerowali, że po odłączeniu od aparatury dziecko przeżyje najwyżej trzy minuty.  “Nieważne co się stanie, on już udowodnił, że lekarze się mylili”-przekonują rodzice malucha.
Brytyjski sąd kilkakrotnie odrzucał prośby rodziców dwulatka o możliwość wywiezienia chłopca do Włoch. Dziś ma ponownie obradować. Sędzia Justice Hayden ponownie rozpatrzy sprawę podtrzymywania dziecka przy życiu, a także zgody na jego wyjazd do Włoch. Maluchowi przyznano zresztą włoskie obywatelstwo oraz specjalną wizę dyplomatyczną, które miały umożliwić bezpieczny transport do Rzymu. Jest to ta sama sędzia, który kilka dni temu zadecydował ostatecznie (sprawa przeszła przez sądy wszystkich instancji w Wielkiej Brytanii) o odłączeniu dwulatka od aparatury. Nastąpiło to o godzinie 21:17 czasu lokalnego.
Wbrew opiniom lekarzy, dziecko żyje, a od odłączenia go od aparatury minęło już kilkanaście godzin. Lekarze sugerowali, że śmierć nastąpi w ciągu kilku minut. Dziś rano podali chłopcu tlen i wodę.
“Teraz modlimy się mocno, aby Justice Hayden uwolniła Alfiego. W przeciwnym wypadku Alfie umrze. Proszę, módlcie się. Możecie modlić się w domu, w swoim samochodzie i w pracy. Zachęcam wszystkich, aby stanęli razem po stronie Alfiego. Módlcie się mocno, aby chronić to małe, niewinne błogosławione dziecko”- apelował ojciec dwulatka, Thomas Evans.
yenn/ mirror.co.uk, Fronda.pl

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować