Mały Alfie Evans nie może wyjechać do Rzymu. Cejrowski: Sędzia to zbrodniarz. Skazuje niewinne dziecko na śmierć!

Skandaliczna decyzja brytyjskiego sądu. Alfie Evans nie może wyjechać na leczenie do specjalistycznej kliniki w Rzymie. Jak podkreśla na swoim facebooku monitorujący sprawę i informujący na bieżąco o jej przebiegu podróżnik Wojciech Cejrowski – sędzia Hayden skazuje tym samym niewinne dziecko na śmierć w męczarniach.
„Sędzia wydaje wyrok: nie wolno zawieźć #AlfieEvans do Włoch na leczenie. Nazywa ten wyrok “ostatnim rozdziałem w sprawie tego niezwykłego chłopca”.
– pisze Cejrowski na Facebooku.
Informacje o decyzji sądu podał też portal Liverpool Echo. Mimo, że brytyjski sąd nakazał odłączyć dwulatka od aparatury wczoraj o godzinie 21:17, malec wciąż żyje. Tymczasem lekarze zapewniali, że nie przetrwa bez aparatury więcej niż kilka minut. Jego rodzice prosili wcześniej o modlitwę i podkreślali, że odmowna decyzja sądu oznaczać będzie skazanie ich syna na śmierć.
fronda