Biegu dla Życia ciąg dalszy!

Biegu dla Życia ciąg dalszy!

Przed Wami kolejna część relacji Agaty, najbardziej zabieganego darczyńcy Fundacji Małych Stópek

Jestem wdzięczna….

…jest 23 kwietnia, a ja w tym miesiącu mam nabiegane i  wychodzone 120km, a każdy kilometr to złotówka dla Fundacji Małych Stópek. Przed półmaratonem pisałam, że każdy krok to będzie modlitwa za życie i tak było. W każdym biegu w ręku towarzyszy mi pewien przedmiot, który ma niezwykłą moc, dzięki któremu zawsze jestem zwycięzcą…

…to RÓŻANIEC, który swoją drogą z Rzymu przywiozła mi Anetka z mojej „Rodziny” Biegaczy ze Świnoujścia.

Kochani Obrońcy Życia, w dniu, w którym Wy maszerowaliście z Hasłem „Piękni od poczęcia” ja rano myślałam o Was ciepło biegnąc pierwszy w życiu półmaraton i z każdą tą myślą nogi miałam coraz lżejsze. Na trasie półmaratonu biega wielu rodziców z dziećmi w wózkach z różnymi wadami wrodzonymi i mają w sobie tyle radości, tyle miłości, tyle ciepła. PIĘKNI OD POCZĘCIA. Dziękuję Bractwu Małych Stópek za wszystko co robicie.

I ja też się czuję piękna dzięki Wam, w każdej chwili. Jest jeszcze jedna rzecz, którą ciągle odkładałam. Jakiś czas temu chciałam się zarejestrować jako dawca szpiku i wypełniłam wszystkie dokumenty ale nie zebrałam się, żeby odesłać patyczki z wymazem. Na biegu SZPOT Swarzędz było stoisko DKMS, więc w końcu dokończyłam „dzieła” i zarejestrowałam się jako dawca szpiku i komórek macierzystych.

20 kwietnia miałam 29 urodziny. Wiele życzliwych mi osób składało mi piękne życzenia, a ja…. a ja życzę wszystkim, żeby byli tak szczęśliwi jak ja jestem teraz. Jestem wdzięczna za to, jacy cudowni ludzie mnie otaczają, za miłość, za to co robię, za to w jakim momencie teraz jestem.

Nie przepadam szczególnie za rapem ani hip hopem, ale ostatnio pewna CUDOWNA Para Biegaczy z Głogowa zaraziła mnie twórczością MEZO.

Jacek MEZO Mejer – Wdzięczny

Jestem wdzięczny, nawet kiedy nie mam pieniędzy, tyle ile bym chciał.

Niejeden wiele by dał, żeby być tu gdzie ja.

Jestem wdzięczny i wszystko jest dobrze, póki mam Ciebie koło mnie,

Póki czuję Twoje Serce i oddech, wszystko jest dobrze.

źródło: https://bieganiepomaga.com/2018/04/23/jestem-wdzieczna/