Biegu dla Życia ciąg dalszy!

Przed Wami kolejna część relacji Agaty, najbardziej zabieganego darczyńcy Fundacji Małych Stópek

Jestem wdzięczna….

…jest 23 kwietnia, a ja w tym miesiącu mam nabiegane i  wychodzone 120km, a każdy kilometr to złotówka dla Fundacji Małych Stópek. Przed półmaratonem pisałam, że każdy krok to będzie modlitwa za życie i tak było. W każdym biegu w ręku towarzyszy mi pewien przedmiot, który ma niezwykłą moc, dzięki któremu zawsze jestem zwycięzcą…

…to RÓŻANIEC, który swoją drogą z Rzymu przywiozła mi Anetka z mojej „Rodziny” Biegaczy ze Świnoujścia.

Kochani Obrońcy Życia, w dniu, w którym Wy maszerowaliście z Hasłem „Piękni od poczęcia” ja rano myślałam o Was ciepło biegnąc pierwszy w życiu półmaraton i z każdą tą myślą nogi miałam coraz lżejsze. Na trasie półmaratonu biega wielu rodziców z dziećmi w wózkach z różnymi wadami wrodzonymi i mają w sobie tyle radości, tyle miłości, tyle ciepła. PIĘKNI OD POCZĘCIA. Dziękuję Bractwu Małych Stópek za wszystko co robicie.

I ja też się czuję piękna dzięki Wam, w każdej chwili. Jest jeszcze jedna rzecz, którą ciągle odkładałam. Jakiś czas temu chciałam się zarejestrować jako dawca szpiku i wypełniłam wszystkie dokumenty ale nie zebrałam się, żeby odesłać patyczki z wymazem. Na biegu SZPOT Swarzędz było stoisko DKMS, więc w końcu dokończyłam „dzieła” i zarejestrowałam się jako dawca szpiku i komórek macierzystych.

20 kwietnia miałam 29 urodziny. Wiele życzliwych mi osób składało mi piękne życzenia, a ja…. a ja życzę wszystkim, żeby byli tak szczęśliwi jak ja jestem teraz. Jestem wdzięczna za to, jacy cudowni ludzie mnie otaczają, za miłość, za to co robię, za to w jakim momencie teraz jestem.

Nie przepadam szczególnie za rapem ani hip hopem, ale ostatnio pewna CUDOWNA Para Biegaczy z Głogowa zaraziła mnie twórczością MEZO.

Jacek MEZO Mejer – Wdzięczny

Jestem wdzięczny, nawet kiedy nie mam pieniędzy, tyle ile bym chciał.

Niejeden wiele by dał, żeby być tu gdzie ja.

Jestem wdzięczny i wszystko jest dobrze, póki mam Ciebie koło mnie,

Póki czuję Twoje Serce i oddech, wszystko jest dobrze.

źródło: https://bieganiepomaga.com/2018/04/23/jestem-wdzieczna/

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować