USG telefonem!

Nowe urządzenie pozwala ciężarnym mamom wykonać zdjęcia ultrasonograficzne ich dziecka na telefonie

Nowatorskie urządzenie ultrasonograficzne wkrótce pozwoli matkom na oglądanie nienarodzonych dzieci w ich domach za pomocą smartfonów.

Times of Israel donosi, że PulseNmore LTD w Izraelu wciąż pracuje nad końcowymi etapami ręcznego urządzenia ultradźwiękowego, ale wkrótce mają nadzieję, że wprowadzi je do oczekujących matek.
Według firmy, ich urządzenie ultradźwiękowe może łączyć się z dowolnym smartfonem i być używane do oglądania nienarodzonych dzieci, robić zdjęcia ultrasonograficzne i komunikować się z lekarzami. Według raportu szacunkowy koszt wyniesie 190 USD.
Dr Elazar Sonnenschein, współzałożyciel firmy, powiedział, że chodzi o to, aby używać urządzenia tylko wtedy, gdy istnieje obawa.
Profesor Israel Meisner, ekspert w dziedzinie położnictwa w Izraelu, wyjaśnił: “Nowy rozwój ma jedną dużą zaletę, co jest efektem uspakajającym. Kobiety czasami nie czują ruchu, dzwonią do swojego lekarza i każą iść na pogotowie. Tutaj jest opcja umieszczenia telefonu na brzuchu i zobaczenia jej dziecka.
“Aby zapobiec nieporozumieniom: to nie jest USG, aby sprawdzić defekty lub pomiary ciąży”, kontynuowała Meisner. “To jest urządzenie mające wyłącznie uspokoić kobietę, dać jej szansę zobaczenia jej płodu, połączyć się z nią, gdy jest zestresowana, i zrozumieć, że wszystko wygląda dobrze”.

Współczesna nauka dała społeczeństwu wspaniałe spojrzenie na życie w łonie matki. Poprzez ultradźwięki rodzice widzą teraz, jak ich nienarodzone dzieci poruszają się, ziewają, a nawet ssą kciuki.

WSPIERAMY ŻYCIA! Jeśli podoba Ci się ten pro-life artykuł, pomóż LifeNews.com przekazać darowiznę !

Niesamowite nowe badania wskazują, że nienarodzone dzieci zaczynają uczyć się języków, a nawet rymowanek . I zanim jeszcze zobaczą ludzką twarz, niektórzy badacze uważają, że nienarodzone dzieci mają zdolność rozpoznawania twarzy . Inne badania sugerują, żenienarodzone dzieci śnią podczas ostatniego trymestru i rozwijają smaki dla określonych pokarmów.

Te niesamowite nowe osiągnięcia dają nową nadzieję dla obrońców życia, ponieważ rozpowszechniają prawdę, że ludzkie życie jest cenne, począwszy od momentu poczęcia.

źródło: http://www.lifenews.com

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować