USG telefonem!

USG telefonem!

Nowe urządzenie pozwala ciężarnym mamom wykonać zdjęcia ultrasonograficzne ich dziecka na telefonie

Nowatorskie urządzenie ultrasonograficzne wkrótce pozwoli matkom na oglądanie nienarodzonych dzieci w ich domach za pomocą smartfonów.

Times of Israel donosi, że PulseNmore LTD w Izraelu wciąż pracuje nad końcowymi etapami ręcznego urządzenia ultradźwiękowego, ale wkrótce mają nadzieję, że wprowadzi je do oczekujących matek.
Według firmy, ich urządzenie ultradźwiękowe może łączyć się z dowolnym smartfonem i być używane do oglądania nienarodzonych dzieci, robić zdjęcia ultrasonograficzne i komunikować się z lekarzami. Według raportu szacunkowy koszt wyniesie 190 USD.
Dr Elazar Sonnenschein, współzałożyciel firmy, powiedział, że chodzi o to, aby używać urządzenia tylko wtedy, gdy istnieje obawa.
Profesor Israel Meisner, ekspert w dziedzinie położnictwa w Izraelu, wyjaśnił: „Nowy rozwój ma jedną dużą zaletę, co jest efektem uspakajającym. Kobiety czasami nie czują ruchu, dzwonią do swojego lekarza i każą iść na pogotowie. Tutaj jest opcja umieszczenia telefonu na brzuchu i zobaczenia jej dziecka.
„Aby zapobiec nieporozumieniom: to nie jest USG, aby sprawdzić defekty lub pomiary ciąży”, kontynuowała Meisner. „To jest urządzenie mające wyłącznie uspokoić kobietę, dać jej szansę zobaczenia jej płodu, połączyć się z nią, gdy jest zestresowana, i zrozumieć, że wszystko wygląda dobrze”.

Współczesna nauka dała społeczeństwu wspaniałe spojrzenie na życie w łonie matki. Poprzez ultradźwięki rodzice widzą teraz, jak ich nienarodzone dzieci poruszają się, ziewają, a nawet ssą kciuki.

WSPIERAMY ŻYCIA! Jeśli podoba Ci się ten pro-life artykuł, pomóż LifeNews.com przekazać darowiznę !

Niesamowite nowe badania wskazują, że nienarodzone dzieci zaczynają uczyć się języków, a nawet rymowanek . I zanim jeszcze zobaczą ludzką twarz, niektórzy badacze uważają, że nienarodzone dzieci mają zdolność rozpoznawania twarzy . Inne badania sugerują, żenienarodzone dzieci śnią podczas ostatniego trymestru i rozwijają smaki dla określonych pokarmów.

Te niesamowite nowe osiągnięcia dają nową nadzieję dla obrońców życia, ponieważ rozpowszechniają prawdę, że ludzkie życie jest cenne, począwszy od momentu poczęcia.

źródło: http://www.lifenews.com