Bo tym razem chodziło aż o dwa życia!

Obrona życia to w przypadku Bractwa i Fundacji Małych Stópek oprócz niesienia pomocy i ciągłego formowania młodych Obrońców Życia, również konfrontacje z ludźmi otwarcie przeciwnymi naszym działaniom i wręcz opowiadającym się za cywilizacją śmierci. I chodzi tu nie tylko o czynne branie udziału w dyskusjach na temat wartości życia, ale również o odpieranie agresywnych ataków.

Taki miał niestety miejsce w ubiegłym tygodniu, gdy większość z nas spędzała czas z rodzinami, nabierając świeżego powietrza i sił do dalszej pracy. Tym razem oberwało się i to ostro Fundacji Małych Stópek.

Nie mamy do dyspozycji żadnej firmy od socialmedia, która zarządzałaby postami na naszych profilach, czy reagowałaby w ciągu sekundy na pojawiające się komentarze. Nie mamy za sobą sztabu dyplomatów, speców od wizerunku i tym podobnych. Nie inwestujemy w takie narzędzia, chcemy aby nasza strona i profil były jak najbardziej naturalne i pokazywały prawdę, codzienną rzeczywistość w jakiej działamy, ratując nienarodzonych. Czasem ułomną, czasem niedoskonałą, ale prężnie działającą na rzecz obrony życia. Jestem tylko ja, Fundacja i działacze Bractwa Małych Stópek.

Po tym jak na facebookowym profilu Fundacji pojawił się mój apel o pomoc dla mamy bliźniąt, która po zaoferowanej przeze mnie pomocy zrezygnowała z zamiaru aborcji, zalała nas fala dziwnych, jak i niestety wulgarnych komentarzy. W takiej sytuacji w jakiejś prawdziwej korporacji, zostałby powołany sztab kryzysowy, który starałby się zmiękczyć rozwijającą się pod moim postem dyskusję, lecz nie u nas takie rzeczy. Widać było, że frustracja komentujących wzrasta z powodu braku odpowiedzi lub takich odpowiedzi, które ich nie satysfakcjonowały (choć nie wiem, co mogłoby ich usatysfakcjonować w takiej sytuacji). Komentarze pojawiały się z częstotliwością 3 na minutę, pełne oskarżeń, podejrzliwości, a i obraźliwe. To nie mógł być przypadek, że nagle tyle osób zawitało na profil Fundacji, której działalność tak naprawdę ich nie interesuje. Zjawili się, aby nas oczernić.

Pierwsze co przyszło mi do głowy to myśl, że złość przeciwników życia jest tak wielka, bo tu już nie chodzi o jedno życie, ale o 2.

Dziękuję wszystkim, którzy pomogli w sprawie maluchów, wiem że było warto i choćbyśmy mieli jako Fundacja zmierzyć się jeszcze kilkakrotnie z taką “internetową burzą” to za każdym razem będzie warto…bo chodzi o ludzkie życie.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować