Bractwo Małych Stópek Starogard Gdański zapraszają na Marsz dla Życia i Rodziny!

Już w najbliższą niedzielę 20 maja ulicami Starogardu Gdańskiego przejdzie Marsz dla Życia i Rodziny. Będziemy tam i my – działacze ze Szczecina, ks. Tomasz Kancelarczyk, Bractwo Małych Stópek i reprezentacja Fundacji Małych Stópek. Razem z naszymi partnerami Martą i Patrykiem Wielgosz, którzy razem ze swoimi lokalnymi współpracownikami na co dzień prowadzą działania pomocowe i edukacyjne w ramach Bractwa Małych Stópek Starogard Gdański, przemaszerujemy w głośnym i radosnym marszu zrzeszającym wszystkich pro-liferów na Pomorzu.

Współpraca z Obrońcami Życia ze Starogardu Gdańskiego formalnie rozpoczęła się ponad rok temu, jednak ich aktywna działalność na rzecz nienarodzonych była znana już ks. Tomaszowi i Fundacji dużo wcześniej. Ich energia i zapał do niesienia pomocy i edukowania młodych ludzi na temat obrony życia nie mógł pozostać niezauważony i niedoceniony, dlatego bardzo chcemy być 20 maja razem z nimi na kolejnym już Marszu dla Życia i Rodziny.  Jako Bractwo Małych Stópek odwiedzamy wiele miast, aby wesprzeć organizację i przebieg lokalnych Marszy dla Życia, bo obecność każdego Obrońcy Życia na takim wydarzeniu jest nieoceniona!

Dlatego jeśli nie macie daleko do naszych przyjaciół ze Starogardu Gdańskiego, to przybywajcie i spotkajmy się tego dnia razem na Marszu.
➡ https://www.facebook.com/events/200351977429284/

Kulminacyjnym wydarzeniem będzie Marsz dla Życia i rodziny 20 maja. Marsz zaczniemy Mszą Św. w kościele pw. św. Katarzyny o godz. 12.15. O godz. 13.00 rozpoczęcie Marszu. Wejście na teren SCK planujemy o godz. 13.30.  Po Marszu planujemy koncert zespołu „Na Cały Głos” oraz chóru gospel z parafii Miłosierdzia Bożego. Całość przewidziana jest do godz. ok. 17.30 – czytamy na stronie organizatorów.

Do szybkiego zobaczenia!

Anna Piotrowska