Bractwo Małych Stópek Starogard Gdański zapraszają na Marsz dla Życia i Rodziny!

Już w najbliższą niedzielę 20 maja ulicami Starogardu Gdańskiego przejdzie Marsz dla Życia i Rodziny. Będziemy tam i my – działacze ze Szczecina, ks. Tomasz Kancelarczyk, Bractwo Małych Stópek i reprezentacja Fundacji Małych Stópek. Razem z naszymi partnerami Martą i Patrykiem Wielgosz, którzy razem ze swoimi lokalnymi współpracownikami na co dzień prowadzą działania pomocowe i edukacyjne w ramach Bractwa Małych Stópek Starogard Gdański, przemaszerujemy w głośnym i radosnym marszu zrzeszającym wszystkich pro-liferów na Pomorzu.

Współpraca z Obrońcami Życia ze Starogardu Gdańskiego formalnie rozpoczęła się ponad rok temu, jednak ich aktywna działalność na rzecz nienarodzonych była znana już ks. Tomaszowi i Fundacji dużo wcześniej. Ich energia i zapał do niesienia pomocy i edukowania młodych ludzi na temat obrony życia nie mógł pozostać niezauważony i niedoceniony, dlatego bardzo chcemy być 20 maja razem z nimi na kolejnym już Marszu dla Życia i Rodziny.  Jako Bractwo Małych Stópek odwiedzamy wiele miast, aby wesprzeć organizację i przebieg lokalnych Marszy dla Życia, bo obecność każdego Obrońcy Życia na takim wydarzeniu jest nieoceniona!

Dlatego jeśli nie macie daleko do naszych przyjaciół ze Starogardu Gdańskiego, to przybywajcie i spotkajmy się tego dnia razem na Marszu.
➡ https://www.facebook.com/events/200351977429284/

Kulminacyjnym wydarzeniem będzie Marsz dla Życia i rodziny 20 maja. Marsz zaczniemy Mszą Św. w kościele pw. św. Katarzyny o godz. 12.15. O godz. 13.00 rozpoczęcie Marszu. Wejście na teren SCK planujemy o godz. 13.30.  Po Marszu planujemy koncert zespołu “Na Cały Głos” oraz chóru gospel z parafii Miłosierdzia Bożego. Całość przewidziana jest do godz. ok. 17.30 – czytamy na stronie organizatorów.

Do szybkiego zobaczenia!

Anna Piotrowska

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować