Reportaż o Marszu dla Życia

Nieco ponad miesiąc temu odbył się największy w Polsce Marsz dla Życia. Uczestnicy pomaszerowali pod hasłem „Piękni od poczęcia”, podkreślając godność każdego człowieka już od pierwszego momentu życia.

Jak co roku Obrońcy Życia ponieśli flagi oraz transparenty, a także zaśpiewali tematyczne piosenki, specjalnie przygotowane na tę okazję. Podkreślając wymiar patriotyczny działalności pro-life, aktywiści ponieśli również 100 metrową biało-czerwoną flagę, a także encyklikę papieża Franciszka „Laudato Si”, w myśl której żadna aktywność chroniąca środowisko nie ma racji bytu, bez uprzedniej ochrony każdego poczętego życia.
Uczestnicy przynieśli także pieluchy, które zostały przekazane dla Domu Samotnej Matki w Poczerninie, znajdującego się pod opieką Fundacji Małych Stópek.

W ramach współpracy z dziennikarzami TV TRWAM, powstał kolejny już reportaż, tym razem ukazujący przebieg szczecińskiej manifestacji. 🙂

Zapraszamy do oglądania i aktywnego włączania się w działalność pro-life, bo….

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia…”
👣