Udany Marsz dla Życia w Starogardzie Gdańskim!

Udany Marsz dla Życia w Starogardzie Gdańskim!

W minioną niedzielę 20 maja, ks. Tomasz Kancelarczyk wraz z ekipą szczecińskich aktywistów z Bractwa Małych Stópek oraz Fundacją Małych Stópek odwiedzili swoich współpracowników ze Starogardu Gdańskiego Martę i Patryka Wielgoszów. Szczecinianie wsparli swoją obecnością i przygotowaniem starogardzki marsz dla życia, na którym pojawiło się blisko 1000 osób!

Była piękna pogoda, kolorowe balony i flagi z logo Bractwa i Fundacji Małych Stópek. Stargardzkich obrońców życia nie dało się przeoczyć, gdy pośród radosnych pieśni i okrzyków przemaszerowali ulicami swojego miasta głosząc swoje przywiązanie do obrony wartości życia od poczęcia do naturalnej śmierci.

Marsz uwieńczył koncert pod Starogardzkim Centrum Kultury.

Marcie, Patrykowi i wszystkim uczestnikom dziękujemy za ten piękny Marsz dla Życia. Do zobaczenia za rok!

Anna Piotrowska