Za wyborem? Nie! Za aborcją.

Śmiem twierdzić, że środowisko Pro-choice, deklarujące się wszem i wobec za wyborem, tak naprawdę jest tylko i wyłącznie za wyborem aborcji.

Wartość życia jest wartością nadrzędną, to znaczy że nie można jej zestawiać z innymi wartościami i poddawać procesowi wyboru, na zasadzie ta czy tamta wartość. Życie jest bezcenne i możemy z niego zrezygnować tylko na zasadzie ofiary w imię miłości bliźniego, a więc życie za życie. Przyglądając się jednakże tym, którzy taki wybór dopuszczają, czyniąc wartość życia równorzędną, a nawet podrzędną, widzę wielkie zakłamanie osób Pro-choice. Bo cóż to znaczy być za wyborem jakimkolwiek nie tylko życia i śmierci, ale sposobu życia i dysponowania tym co daje nam świat? To znaczy nie tylko mieć samemu możliwość wyboru, ale i akceptować wybór dokonany przez innych. Obserwuję to środowisko i widzę, że uznawany jest tam tylko jeden wybór – wybór aborcji. Doświadczam nieustanie ataków z tej strony za to, że udzielam pomocy kobietom w ciąży, przez co ułatwiam dokonanie wyboru za życiem. Liczne świadectwa kobiet, które urodziły dziecko także mówią, że ich wybór był akceptowany przez środowisko Pro-choice tylko wtedy, kiedy był to wybór aborcji, a kiedy przechylał się on na szalę życia kobiety te były odtrącane przez tych, którzy wcześniej deklarowali im pomoc.

Taka jest prawda, pomoc tych którzy są za wyborem jest pomocą wyłącznie w dokonaniu aborcji. Nie znam przykładów, aby środowisko Pro-choice zaakceptowało wybór życia i pomogło w jego przyjęciu. Dlatego twierdzę, że to środowisko nie jest Pro-choice tylko Pro-abortion.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować