„Dlaczego nie dokonali aborcji…” ?

„Dlaczego nie dokonali aborcji…” ?

To kuriozalne pytanie w odniesieniu do nienarodzonych dzieci, a makabryczne co usłyszałem w rozmowie ze znanymi mi osobami o lewicowych poglądach. Najpierw opowiedziałem im o rodzinie, oczekującej narodzin czworaczków.

Dużo mówiłem o ich beznadziejnej sytuacji materialnej, która niewiele się poprawi mimo przewidywanej pomocy państwowej po urodzeniu czwórki dzieci. Następnie z dumą przeszedłem do pochwalenia się organizowaną przez Małe Stópki akcją pomocową, oczekując słów pochwały albo przynajmniej pozytywnego komentarza. Niestety usłyszałem to zapytanie skwitowane stwierdzeniem: „…nie byłoby problemu”.

Tak drodzy obrońcy życia, jeżeli jesteście nimi to jesteście drodzy, to jest myślenie strony aborcyjnej. Aborcja nie jest dla nich wyborem, co już jest złe, ale aborcja jest dla nich wartością. Ciągle brzmią mi w uszach słowa kilka lat temu padające w radiowej Trójce, o tym że jest ,,dzień bezpiecznej aborcji”.

Jak myślicie, co by się stało z tymi czworaczkami obecnie w 25. tygodniu od poczęcia (film USG 12 tyg. wcześniej) gdyby zwrócono się nawet nie o pomoc tylko o poradę do takiego środowiska? Dzieci już by nie było.

To straszne, ale w imię wyboru, w imię braków finansowych, małego 32-metrowego mieszkania, dzieci zostałyby za…

To my, obrońcy życia wyprzedzamy takie sytuacje dobrym słowem, radą i pomocą. Jak na razie odzew w zbiórce dla tych dzieci jest mały, ale wierzę, że tak jak zawsze nie pozostawimy dzieci bez naszego wsparcia. Proszę o to dla tych czworaczków, dwie dziewczynki i dwóch chłopców, ale i dla tych wszystkich, które ciągle są powierzane naszej pomocy. Szlachetnych darczyńców proszę o wpłatę pieniędzy na konto fundacji, a jeżeli to możliwe to i sms do mnie na mój telefon 608 752 142 z info ile poszło (niekonieczne ale mile widziane). Serdecznie dziękuję za wsparcie i wsparcie modlitewne obiecuję.

Ps. – jedno z dzieci wymaga szczególnej modlitewnej opieki.
– jak na razie uzbieraliśmy na około 4 tysiące pieluch, potrzeba drugie tyle plus artykuły kosmetyczne.

ul. Świętego Ducha 9

namiary na konto fundacji
DLA PRZESYŁAJĄCYCH Z POLSKIEGO KONTA:

13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
tytuł przelewu: DAROWIZNA CIĄŻA

DLA PRZESYŁAJĄCYCH Z ZAGRANICZNEGO KONTA:
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13203000451110000002310120
tytuł przelewu: DAROWIZNA CIĄŻA

Inne formy płatności … PayPal kliknij żółtą ikonkę wpłacam

WAŻNE !!!! Gdyby nas było więcej taka zbiórka byłaby kwestią jednego dnia. DLATEGO DOŁĄCZ DO OBROŃCÓW ŻYCIA NA FB

ks. Tomasz Kancelarczyk