Szczeciński Marsz dla Życia 2019!

Skoro ochłonęliśmy już po tegorocznym szczecińskim Marszu dla Życia to przyszedł czas na planowanie kolejnego, zaczynając oczywiście od jego daty. Po raz XVII w 2019 r. przemaszerujemy po ulicach Szczecina w obronie wartości życia od poczęcia do naturalnej śmierci 28 kwietnia!

Jeśli chcemy, aby przyszłoroczny Marsz dla Życia w Szczecinie był dalej tak liczny i gromadził rzesze Obrońców Życia to musimy już dziś zakasać rękawy. Potrzebna będzie każda para rąk, aby z informacją i przesłaniem Marszu dotrzeć do wszystkich możliwych środowisk. Bo wielu ludzi utożsamia się z obroną życia, ale niekoniecznie rozumie jak ważne jest uczestnictwo w Marszu dla Życia. Dlatego każdy z nas jest potrzebny do tego dzieła!

Pamiętajmy, że Marsz dla Życia ma nie tylko wymiar integracyjny dla wszystkich, dla których życie nienarodzonych jest cenne, ale ma również wymiar społeczny, aby ten jeden raz do roku, w radosnej i rodzinnej formie dać świadectwo o fundamentalnej wartości życia.

Dlatego nie zdziwcie się mieszkańcy Szczecina, jeśli usłyszycie o nas w swojej parafii lub wspólnocie do której należycie, bo już we wrześniu ruszamy z mocnym naborem koordynatorów Marszowych 😊

Jednego już zrekrutowaliśmy jest to 6-letnia Lenka, więc skoro ona zdecydowała się pomóc, to dlaczego Ty miałbyś nie dołączyć do drużyny? 😀

A już dziś dołączajcie do wydarzenia
👉 https://www.facebook.com/events/217443992372361/