Mary Wagner skazana po raz kolejny

Mary Wagner skazana po raz kolejny

Znana kanadyjska działaczka pro-life Mary Wagner po raz kolejny w więzieniu.

Mary Wagner 12 lipca 2018 r. została ponownie skazana, tym razem na karę 7,5 miesiąca więzienia. Kanadyjka nieustannie odwiedza kliniki aborcyjne  starając się przekonać odwiedzające je kobiety do zrezygnowania z aborcji. Swoje akcje przeprowadza na terenie klinik aborcyjnych. Próbuje rozmawiać z kobietami, rozdaje też niekiedy białe róże – mają one symbolizować życie. Jest także inicjatorką akcji modlitewnych przed ośrodkami przeprowadzającymi aborcję.

– Czuję się zobowiązana, by chodzić do klinik aborcyjnych, aby chronić nienarodzone dzieci i robić wszystko co w mojej mocy, by dotrzeć do serc ich matek – powiedziała Mary Wagner podczas rozprawy sądowej, która odbyła się 12 lipca. Sąd skazał kanadyjską obrończynię życia za to, że próbowała ratować życie nienarodzonych dzieci i uchronić ich matki przed poważnymi konsekwencjami aborcji.
Według przelicznika, Wagner odsiedziała już część kary. W więzieniu spędzi więc jeszcze około 3 miesiące. Kobieta nie przyznała się do winy i stwierdziła, że nie naruszyła warunków poprzedniego zwolnienia. Na sali sądowej obecni byli obrońcy życia, którzy wspierali kobietę.