Pielgrzymi ratują życie!

Pielgrzymi ratują życie!

Lipiec to miesiąc, w którym wyruszają pierwsze piesze pielgrzymki na Jasną Górę. Jako Fundacja Małych Stópek jakiś czas temu mocno zachęcaliśmy ich organizatorów w całej Polsce do promowania wśród pątników dzieła Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego. W sposób nieodpłatny przekazywaliśmy nie tylko gazety DADP, ale również wizytówki z modlitwą i ulotki promujące aplikację „Adoptuj Życie”.

Pielgrzymki to doskonała przestrzeń i czas, w którym wędrujący do Częstochowy nie tylko doładowują swoje „duchowe baterie”, rozwijają swoją relację z Bogiem, ale również poznają nowych ludzi i dzielą się z nimi swoim świadectwem wiary. Każdy dzień rozpoczynają Mszą Świętą, a kończą wspólnym czuwaniem i apelem Jasnogórskim. Bardzo często mimo zmęczenia i różnych innych trudności, które przeżywają na pątniczym szlaku, mają siłę do pięknej modlitwy i świadczenia nowopoznanym ludziom o wartościach, które wyznają, w tym wartości życia od poczęcia.

Stąd wziął się pomysł, aby przekazać organizatorom pieszych pielgrzymek wszelkie materiały, które posiadamy, a które mogą pomóc w promowaniu dzieła Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego. Pamiętajmy, że wciąż jest wielu Obrońców Życia, którzy nie do końca wiedzą  na czym dokładnie polega 9-miesięczne postanowienie w intencji nienarodzonych.
Pięknym przykładem zaangażowania pątników w promocję Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego jest XXIII Łowicka Piesza Pielgrzymka Młodzieżowa na Jasną Górę.
Więcej na: https://lowicz.gosc.pl/doc/4890357.Adopcja-na-pielgrzymce