DLACZEGO DOPIERO TERAZ ?

Dostarczono profesjonalną zmywarkę do Domu Samotnej Matki. Pamiętacie jak robiliśmy zbiórkę na meble nierdzewne i gastronomiczną zmywarkę (z funkcją wyparzania)? Było to tak dawno, że sam nie mogę przypomnieć sobie kiedy to było.

Dlaczego to tak długo trwało? Najpierw koszt miał wynosić coś około 5 tysięcy i tyle też uzbieraliśmy, ale wtedy okazało się, że ze względu na małe pomieszczenie zmywalni musi być zakupiona inna, taka do której wkłada się naczynia od góry (kapturowa). Problem był taki, że należało dołożyć 4 tysiące złotych. Nie śmiałem Was prosić o brakującą sumę. Wyszłoby na to, że zbieram dwa razy na ten sam sprzęt. Pomału, pomału i pieniądze się znalazły i tadaaam oto zmywarka.

Dziękując za darowizny i za cierpliwość już teraz proszę o kolejne pieniądze na zakup stołu, oczywiście nierdzewnego do zmywalni i dwóch okapów też nierdzewnych zrobionych na wymiar, które w kuchni będą nad piecem węglowym i kuchnią gazową. Pierwsza wycena mówi o 10 tysiącach złotych. W tytule przelewu wpisujcie DAROWIZNA DOM, a na mój telefon 608752142 sms z info ile poszło (to nie jest konieczne ale bardzo wskazane).

Za kilka godzin jadę na urlop, ale zapewniam Was, że Wasze smsy będą dla mnie pięknym dodatkiem do karkonoskich krajobrazów, bo nic nie znaczy piękno przyrody bez uznania piękna ludzkiego życia (Laudato si), a tym jest nasza troska o ten dom.

Dziękuję serdecznie i pozdrawiam!
ks. Tomasz Kancelarczyk
ul. Świętego Ducha 9
Namiary na konto fundacji
DLA PRZESYŁAJĄCYCH Z POLSKIEGO KONTA:
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
tytuł przelewu: DAROWIZNA DOM
DLA PRZESYŁAJĄCYCH Z ZAGRANICZNEGO KONTA:
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13203000451110000002310120
tytuł przelewu: DAROWIZNA DOM
Inne formy płatności … PayPal kliknij żółtą ikonkę wpłacam
WAŻNE !!!! DOŁĄCZ DO OBROŃCÓW ŻYCIA NA FB