FMS na XIII Ogólnopolskiej Pielgrzymce Rodziny Radia Maryja

FMS na XIII Ogólnopolskiej Pielgrzymce Rodziny Radia Maryja

Zespół FMS uczestniczył w XIII Ogólnopolskiej Pielgrzymce Rodziny Radia Maryja. Spotkanie odbyło się na terenie Sanktuarium Świętego Józefa w Kaliszu, podczas którego organizatorzy odnieśli się do kwestii obrony życia, uwzględniając ogromną rolę rodziny w życiu społeczeństwa.

Mieliśmy okazję opowiedzieć o naszej działalności i podzielić się świadectwem👍👍. Podkreślając rolę zdrowej rodziny w wychowywaniu przyszłych pokoleń, mówiliśmy o osobistym zaangażowaniu na rzecz obrony życia. Ta aktywność wyraża się poprzez konkretne działanie, czyli m.in pomoc materialną wobec potrzebujących osób💪💪 , a także edukację młodych ludzi👩‍🏫👩‍🏫. Nade wszystko wspólnie stwierdziliśmy, że „motorem napędowym” wszelkich dobrych działań, jest zaangażowanie modlitewne. Dzięki zawierzeniu i wsparciu świętych (m.in św. Józefa), stale uczymy się wrażliwości na drugiego człowieka 🙂

Cieszymy się z możliwości spotkania z wszystkimi przybyłymi pielgrzymami 🙂 Czerpiemy ogromną radość z tego, że wartość życia człowieka jest sprawą fundamentalną dla wielu z Was.

Więcej 🎥📷 na: http://www.radiomaryja.pl/informacje/fundacja-malych-stopek-w-kaliszu-modlitwa-jest-na-pierwszym-miejscu/

„…bo każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.
👣