Ruszył Konkurs Pro-Life!

Ruszył Konkurs Pro-Life!

Rozpoczął się konkurs „Dokończ hasło Marszu dla Życia 2019”. Inicjatywa organizowana przez Fundację Małych Stópek jest skierowana do młodych z województwa Zachodniopomorskiego. Konkurs potrwa do 31 października.

Hasłem Marszu dla Życia 2019 będą słowa: „Miłość większa niż…”, a zadaniem uczestników jest zaproponowanie słów, będących dokończeniem zdania oraz konstruktywne wyjaśnienie własnego przekazu.

Jak twierdzi Anna Pleskot, celem udziału w wydarzeniu jest wzbudzenie głębszych refleksji dot. inicjatyw pro-life.
 – Decydując się na dokończenie zdania, pragniemy zainspirować młodych ludzi do odważnego zestawienia hasła z rzeczami, przyczynami bądź też trudnymi sytuacjami życiowymi, które nierzadko mają ogromny wpływ na ludzkie życie – wyjaśnia koordynator konkursu
Prezes Fundacji Małych Stópek, ks. Tomasz Kancelarczyk dodaje, że poprzez konkurs uwidacznia się postawa miłości.
– Podkreślając taką postawę, a więc przede wszystkim trud, poświęcenie i troskę mamy nadzieję, że pozwoli to zrozumieć istotę wartości najwyższej (miłość), która zdolna jest przezwyciężyć wszelkie niedogodności i życiowe problemy – mówi ks. Kancelarczyk

Każdy uczestnik zostanie nagrodzony, natomiast na 3 najlepsze prace czekają vouchery do sklepu z RTV i AGD👍👍

Wyniki konkursu zostaną ogłoszone 23 listopada na stronie www.dlazycia.info/konkurs

*Karty zgłoszeniowe dostępne są u katechetów. W innym przypadku prosimy o bezpośredni kontakt z koordynatorem konkursu pod nr tel. 667-249-282 lub na adres mailowy: edukacja@fundacjamalychstopek.pl

Regulamin konkursu Miłość większa niz
załączniki do regulaminu Miłość większa niż…

…bo każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.
👣