Wyniki konkursu pt. „Miłość większa niż…

Wyniki konkursu pt. „Miłość większa niż…

Nadeszła długo wyczekiwana chwila! Przeglądaliśmy Wasze prace, zastanawialiśmy się nad zaproponowanymi hasłami oraz przesłaniem, które z nich wypływa. Napisane uzasadnienia świadczą o dojrzałym podejściu do sprawy i…pomysłowości 😉

Wszystkie prace były ciekawe i warte wzbudzenia w sobie krótkiej refleksji. Widać, że miłość w waszym życiu jest czymś więcej niż…

I tu każdy powinien odpowiedzieć sobie sam 😉

Dostaliśmy aż 365 propozycji haseł! Spośród tak wielu inspirujących prac wyłoniliśmy 3 osoby, które dostaną od nas vouchery w sieci Media Markt. Są nimi:

1. Michał Jagodziński (SP nr 6 w Szczecinie, klasa 7M)

Miłość większa niż moje „ja”.
Uzasadnienie: Miłość powinna być najważniejszą wartością w życiu każdego człowieka. Ludzie często zapominają o tym i kierują się egoizmem, a przecież człowiek nie jest człowiekiem bez drugiego człowieka. Każdy chce kochać i być kochanym. W dzisiejszym świecie, kierując się wygodą i konsumpcjonizmem, zapominamy o innych, nawet najbliższych nam osobach (mama, tata, dzieci, mąż lub żona, przyjaciel). Realizujemy tylko własne potrzeby – nie chce nam się myśleć o innych. Warto czasem przystanąć i zastanowić się nad tym, co robimy dla najbliższych i czym kierujemy się w życiu. Miłość to największy skarb, jaki można ofiarować i otrzymać.

1. Kamil Gajewski (SP nr 1 w Świnoujściu, klasa 5B)

Miłość większa niż wszystkie rekordy Ginnessa
Uzasadnienie: Nie można określić skali miłości, a rekord zawsze ma jakąś granicę.

1. Agnieszka Panasiuk (SP nr 1 w Stargardzie, klasa 5E)

Miłość większa niż strach/ból/ocean
Uzasadnieniem jest historia własnego życia na podstawie wyżej wymienionych propozycji

Poniżej prezentujemy kilka z wielu Waszych propozycji 😀
 Miłość większa niż świat, ponieważ świata nie da się objąć, a miłość która jest na świecie obejmuje cały świat. Życie się kończy, a miłość trwa wiecznie.
 Miłość większa niż ocean, ponieważ jest głębsza i silniejsza niż największe fale
 Miłość większa niż szczyt K2, bo każdy trud i wysiłek poniesiony w służbie drugiemu, to jak zdobycie tak wielkiego szczytu.
 Miłość większa niż przepaść. Nie bój się jej przeskoczyć.
Miłość większa niż największa siła – gram prawdziwej miłości jest wart więcej niż tona luksusu

O idei konkursu można przeczytać tu: https://dlazycia.info/ruszyl-konkurs-pro-life/

Bardzo cieszymy się z tak wielkiego zainteresowania naszą kolejna inicjatywą! Cytując uczestników – największą wartością życia jest dzielenie się miłością, bo to ona zwycięży wszystko. Z miłości, dla miłości i do miłości człowiek się rodzi! A jak podsumował Marceli z pewnej 4 klasy: „W życiu najważniejsze jest to, by być razem, pomagać sobie nawzajem i zawsze wspierać w potrzebie”. 😊

Zespół FMS