Mikołaje na ulicach Szczecina!

Mikołaje na ulicach Szczecina!

Tym razem to Ci, którzy  tak często dostają, wystąpią  w roli rozdających prezenty. 6 grudnia, w dzień św. Mikołaja biskupa, bezdomni ze szczecińskich noclegowni, w przebraniu świętego, niezależnie od pogody, rozdawać będą dzieciom maskotki, a dorosłym sianko na wigilijny stół.

zdjęcia z poprzednich edycji akcji

Akcja organizowana od kilku lat przez Fundację Małych Stópek ma na celu ukazanie, że każdy z nas nosi w sobie potrzebę dzielenia się z innymi tym co ma, a okres przedświąteczny to najlepsza ku temu okazja. Ponadto Fundacja pragnie przypomnieć o prawdziwym wizerunku Świętego Mikołaja biskupa. Co roku wzbudza on wiele uśmiechów na twarzach spotykanych przechodniów oraz radości u obdarowanych dzieci.

Zespół FMS