Marsz dla Życia 2019 tuż tuż!

Już 28 kwietnia, tydzień po Świętach Wielkiej Nocy ulicami Szczecina przejdzie XVII Marsz dla Życia. Od wielu lat wydarzenie nosi miano największej w Polsce manifestacji w obronie życia.

Tegoroczne hasło pochodu brzmi „Miłość większa niż…”. Jak co roku uczestnicy poniosą flagi oraz transparenty mówiące o godności każdego człowieka, a także zaśpiewają tematyczne piosenki, specjalnie przygotowane na tę okazję. Podkreślając wymiar patriotyczny działalności pro-life, aktywiści poniosą również 100 metrową biało-czerwoną flagę, a także encyklikę przygotowaną na ten rok.

Serdecznie zapraszamy, by pod hasłem „Miłość większa niż…” przemaszerować ulicami Szczecina w radosnej, rodzinnej atmosferze, podkreślając wartość każdego życia od poczęcia do naturalnej śmierci. Życia, którego istnienie często zależy od ofiarności i postawy służby spotykanych na swej drodze osób. Zachęcamy również, aby – jak co roku – przynieść pieluchy, które zostaną przekazane dla Domu Samotnej Matki w Poczerninie, znajdującego się pod opieką Fundacji Małych Stópek.

Marsz tradycyjnie rozpocznie się na Jasnych Błoniach. Wyruszymy o godz. 15.00 spod  pomnika św. Jana Pawła II i przejdziemy na pl. Orła Białego. Manifestacja pro-life zakończy się Mszą Świętą w bazylice Archidiecezjalnej, podczas której będzie możliwość podjęcia Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego.

Dołącz do wydarzenia Marszu na fbfb.pl/MarszDlaŻyciaSzczecin2019

Program Marszu dla Życia 2019:
* godz. 13:00 – 15:00 : Spotkanie pod pomnikiem św. Jana Pawła II, pomoc w przygotowaniach itp.
* godz. 15.00 : Koronka do Miłosierdzia Bożego pod przewodnictwem Abp. Andrzeja Dzięgi; formowanie i wymarsz XVII Szczecińskiego Marszu dla Życia
* godz. 16.30 : zakończenie Marszu na placu przykatedralnym
* godz. 17.00 : Msza święta z przyrzeczeniem Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego
Trasa tegorocznego już XVII Szczecińskiego Marszu dla Życia. Rozpocznie się na Jasnych Błoniach pod pomnikiem św. Jana Pawła II, a zakończy na pl. Orła Białego pod bazyliką Archikatedralną.
Trasa przemarszu:
– Jasne Błonia im. Jana Pawła II (przejście przez bramę Urzędu Miasta),
– pl. Armii Krajowej,
– al. Jana Pawła II,
– ul. Felczaka,
– Monte Cassino
– Wielkopolska
– Rondo Szarych Szeregów,
– al. Wojska Polskiego (prawa strona w kierunku Bramy Portowej),
– pl. Zwycięstwa,
– ul. Kard. St. Wyszyńskiego (prawa strona w kierunku Mostu Długiego),
– ul. Sołtysia,
– ul. Grodzka,
– pl. Orła Białego – Bazylika Archikatedralna p.w. św. Jakuba.
Kliknij aby udostępnić:
FACEBOOK  TWIITTER

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować