Nauka w Służbie Życiu – międzynarodowy Kongres w Rzeszowie

21-22 czerwca w stolicy Podkarpacia odbył się Międzynarodowy Kongres poświęcony ochronie życia. Celem wydarzenia było poszerzenie wiedzy medycznej i promocja godności człowieka od poczęcia do naturalnej śmierci, a także uwrażliwienie na potrzeby osób cierpiących.

Fundacja Małych Stopek również miała w tym swój udział! „Czy można odwrócić zamiar aborcji?” – tak brzmiał tytuł przemówienia wygłoszonego przez ks. Tomasza Kancelarczyka.

Prezes FMS mówił o podstawowych krokach w działaniu pro-life. Apelował o wnikliwe rozpoznanie powodów zamiaru dokonania aborcji, a więc o nawiązanie kontaktu osobistego i rozeznanie sytuacji życiowej kobiety przy jednoczesnej postawie empatii. Kapłan nawiązał także do przedstawienia dróg rozwiązania konkretnych problemów i podkreślenia wartości życia zarówno matki jak i dziecka. Na końcu ks. Kancelarczyk informował o udzieleniu właściwej pomocy, a więc o pomocy psychologicznej, materialnej oraz o wsparciu duchowym.

Więcej o idei Kongresu można znaleźć na:

“…bo każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

👣

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować