Bez prądu 〽 jest ciemno i strasznie 😱

Bez prądu 〽 jest ciemno i strasznie 😱

Awaria elektryczności jakich wiele ale ta, która wydarzyła się w Domu Samotnej Matki odsłoniła problem, z którym musimy się zmierzyć.

Był już późny wieczór kiedy doszło do spięcia w instalacji elektrycznej. Na całe szczęście, że mamy już zamontowane oświetlenie awaryjne (dzięki darczyńcom), które załączyło się automatycznie jak trzeba, ale i tak nie dało się pozbyć atmosfery niepokoju i płaczu dzieci. To co za mojego dzieciństwa było czymś zwyczajnym przy częstych ,,planowanych” wyłączeniach elektryczności, dzisiaj budzi strach…bo nie ma prądu i trzeba zapalić świeczkę. Rano fachowcy zrobili prowizoryczną naprawę, ale oświadczyli, że instalacja nie ma szans przejścia kontroli, której termin nieuchronnie był bliski. Decyzja była jedna…prujemy ściany i wcale nie chodziło o jeden kabel, ale o wymianę całej jeszcze poniemieckiej instalacji. Już rozpoczęliśmy prace. Każdy kontakt, każdy włącznik, każda lampa na suficie musi zostać wymieniona wraz z przewodami i to od piwnicy aż po strych, z tablicą główną włącznie.

Po części pieniądze na ten cel były, ale zostały wydane na zapłatę za izolację fundamentów. Pomóżcie nam finansowo, aby ten dom nie tylko dalej był, ale się rozwijał i spełniał swoja rolę pomocy kobietom i ich dzieciom. Potrzeba na ten cel 25 tyś. zł. Darczyńców po dokonaniu przelewu na konto fundacji proszę o sms na mój tel. 608752142 (wskazane ale niekonieczne). W tytule przelewu proszę wpisywać ELEKTRYKA, ale i bez tego wpisu pójdzie to na ten cel jak i inne najbliższe darowizny.
Z całego serca dziękuję

Ks. Tomasz Kancelarczyk

Ps. Każdemu darczyńcy wysyłamy podziękowanie za wpłatę, które zarazem jest potwierdzeniem, że jego darowizna dotarła.
Pss. Ja sam, tak prywatnie na ten cel przeznaczam 100 zł. Robiąc zbiórkę powinienem świecić przykładem.

💝 WPŁACAM 👉 https://dlazycia.info/darowizna
pamiętaj tytuł przelewu: ELEKTRYKA

ul. Św. Ducha 9

przelewy krajowe nr konta:
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: ELEKTRYKA

przelewy zagraniczne:
SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: ELEKTRYKA

Dołącz do obrońców życia na Fb https://www.facebook.com/BractwoMalychStopek/