Pomoc dla Beni

Pomoc dla Beni

Stoimy właśnie przed kolejnym wyzwaniem jakim jest udzielenie pomocy Beni i jej trójce dzieci. Niestety, jak to zwykle w naszych historiach bywa, mamy do czynienia również z nieodpowiedzialnym ojcem…

Mężczyzna ten zamiast być głową rodziny i ostoją bezpieczeństwa, jest największym zagrożeniem dla swoich bliskich. Będąc obecny w życiu tej kobiety i dzieci przynosił strach, łzy i cierpienie. Rodzina pani Beni niestety jest patologiczna i niezdolna do jakiejkolwiek pomocy. Kobieta jest sama, na dodatek wygnana z domu męża prześladowcy. Jedno z dzieci cierpi na porażenie mózgowe. Cała czwórka jest na ten moment skazana na życie w katastrofalnie złych warunkach. Mieszkają w lokalnym hospicjum, gdzie przesuwani są z pokoju do pokoju, który w danym momencie jest wolny. Jak się pewnie domyślacie chcemy pomóc i wyciągnąć ich z tej sytuacji. Nie wiem jak Was przekonać do ofiarności, ale niech pomoże w tym obraz, który zastałem gdy poznałem Benię – kobietę o zmęczonej twarzy z chorym dzieckiem na rękach i z dwojgiem dzieci przytulających się do niej. Czy można ich zostawić i nie pomóc? Ci co mają niepełnosprawne dziecko, znają odpowiedź, a ci co mają zdrowe dzieci, niech darowiznę na rzecz pani Beni potraktują jako podziękowanie za to.

Ps. Niektórzy zarzucają Fundacji Małych Stópek, że w swoich działaniach skupia się tylko na nienarodzonych lub jeśli już pomaga po narodzinach, to zapomina się o tych niepełnosprawnych maluchach. Kto nas zna i obserwuje nasze poczynania od 7 lat ten wie, że tak nie jest, a ta historia jest jednym z wielu dowodów.

ul. Św. Ducha 9

przelewy krajowe nr konta:
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: Benia

przelewy zagraniczne:
SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DOM

Inne formy wpłat po kliknięciu żółtych ikonek https://dlazycia.info/w-jaki-sposob-moge-pomoc/

Dołącz do obrońców życia na https://www.facebook.com/BractwoMalychStopek/