Pomoc chorym

W rozmowie z panią Ania, która pracuje w szpitalu onkologicznym dowiedziałem się jak bardzo brakuje środków do pielęgnacji chorych. Ze łzami w oczach mówiła o osobach cierpiących, którym nie zawsze ma kto i czym pielęgnować ich obolałe ciało.

Od razu zaproponowałem jej, że przekażemy na ten cel chusteczki i oliwki do pielęgnacji. Tak – są one przeznaczone dla dzieci, ale czy w tych onkologicznych stanach człowiek nie staje się taki słaby i bezradny jak małe dziecko? Dołożyliśmy także dwa materace przeciwodleżynowe, które mieliśmy na stanie.

ks. Tomasz Kancelarczyk

P.S Dobrze byłoby, abyśmy mogli tak na stałe przekazywać za pośrednictwem pani Ani właśnie taką pomoc. Pamiętajcie o tym https://dlazycia.info/w-jaki-sposob-moge-pomoc/

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować