Pomoc chorym

Pomoc chorym

W rozmowie z panią Ania, która pracuje w szpitalu onkologicznym dowiedziałem się jak bardzo brakuje środków do pielęgnacji chorych. Ze łzami w oczach mówiła o osobach cierpiących, którym nie zawsze ma kto i czym pielęgnować ich obolałe ciało.

Od razu zaproponowałem jej, że przekażemy na ten cel chusteczki i oliwki do pielęgnacji. Tak – są one przeznaczone dla dzieci, ale czy w tych onkologicznych stanach człowiek nie staje się taki słaby i bezradny jak małe dziecko? Dołożyliśmy także dwa materace przeciwodleżynowe, które mieliśmy na stanie.

ks. Tomasz Kancelarczyk

P.S Dobrze byłoby, abyśmy mogli tak na stałe przekazywać za pośrednictwem pani Ani właśnie taką pomoc. Pamiętajcie o tym https://dlazycia.info/w-jaki-sposob-moge-pomoc/