Zaczepiła mnie piękna, elegancko ubrana kobieta…

Kilka lat temu zaczepiła mnie piękna, elegancko ubrana kobieta, która razem z mężem prowadziła wózek z kilkumiesięcznym dzieckiem.

“Czy mnie ksiądz pamięta?”

Odpowiedziałem, że nie.

“Ja chodziłam do świetlicy w księdza parafii”.

Wtedy przypomniałem sobie małą blondyneczkę zawsze umorusaną, o której wiedziałem tyle, że jej rodzina, niestety jest naznaczona alkoholem. Tego samego dnia, podzieliłem się z siostrą zakonną moją refleksja, jaka to perełka wyrosła z przy parafialnej świetlicy…piękna szczęśliwa żona i mama.

“Siostro i po to jest nasza świetlica” – powiedziałem.

Chciałbym jednej z nich pomóc dlatego…dajmy jej zamiast ryby wędkę. Świetlica jest wstanie przy pomocy życzliwych kobiet i wolontariuszy, organizować kiermasze ciast, które przynoszą spore fundusze na funkcjonowanie placówki, ale potrzebne są dwa namioty, takie jak te na zdjęciu, aby ochronić kiermasz przed palącym słońcem, czy też wiatrem albo deszczem. Zbieram pieniądze na zakup namiotów, a potrzeba 5 tys. zł . Pierwsze 100 zł jest ode mnie. Jeżeli jest ktoś, kto zechciałby zainwestować swoje złotówki w to dzieło, proszę o przesył pieniędzy na konto fundacji wpisując w tytule ŚWIETLICA. Jeżeli można proszę darczyńców o sms do mnie na mój tel 608752142 z info ile poszło…wskazane, ale niekonieczne.

Dziękuję,

Ks. Tomasz Kancelarczyk

pamiętaj tytuł przelewu: ŚWIETLICA

ul. Św. Ducha 9