To nie jest strój RoboCopa ani uniwersalnego żołnierza

Dziś odwiedziłem panią Magdę i jej synka Mateuszka, który jest dotknięty porażeniem mózgowym. Wybaczcie, ale fotki nie mogę pokazać. Myślę, że możecie wyobrazić sobie kilkuletnie dziecko, którego ciało jest wiotkie, a ono samo nie może samodzielnie siadać i chodzić.

Jestem pełen podziwu dla jego Mamy, która cały czas wytrwale opiekuje się chorym chłopcem. Gdy zapytałem co najbardziej jest potrzebne, bez namysłu powiedziała – „rehabilitacja i sprzęt”. Taki jak ten na załączonych zdjęciach. Na ten cel, zatroskana Mama chce zdobyć 10 tysięcy złotych, poprzez zbiórkę plastikowych nakrętek…16 ton. Nie wiem jak to wygląda przestrzennie, ale myślę, że jeden TIR tego by nie pomieścił. Pomyślałem sobie – a może tak uzbieramy te pieniądze…będzie trochę szybciej. 100 zł już jest…ode mnie. Jak możecie, ślijcie pieniądze na konto Fundacji Małych Stópek, wpisując w tytule „Mateusz” albo wysyłając do mnie sms z info ile poszło. Mój tel. 608752142.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

PS. Bądźmy wdzięczni za zdrowie i prośmy o siłę w chorobie.

. . . . . . . . . . . . . .

ul. Św. Ducha 9

przelewy krajowe nr konta:
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA MATEUSZ

przelewy zagraniczne:
SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA MATEUSZ

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,