馃弮鈥嶁檧 UCIECZKA PRZED ABORCJ膭 馃弮鈥嶁檧

Fundacja Ma艂ych St贸pek

Fundacja Ma艂ych St贸pek powsta艂a 5 kwietnia 2012 r. w Szczecinie. To jednak data jedynie formalnego zatwierdzenia dzia艂a艅 organizacji, kt贸r膮 tworz膮 osoby od wielu lat zaanga偶owane na rzecz obrony warto艣ci ludzkiego 偶ycia, od pocz臋cia do naturalnej 艣mierci oraz godno艣ci jego przekazywania. Pocz膮tkowo ich g艂贸wnym celem, by艂a organizacja Marszu dla 呕ycia w Szczecinie oraz promocja duchowej Adopcji Dziecka Pocz臋tego. Obecnie dzia艂ania Fundacji maj膮 znacznie szerszy zakres 鈥 obejmuj膮 ca艂oroczn膮 formacj臋 i edukacj臋 m艂odzie偶y, kszta艂towanie opinii publicznej oraz pomoc matkom, kt贸re zrezygnowa艂y z zamiaru aborcji i urodzi艂y swoje dziecko. Dzia艂ania te, dotycz膮 nie tylko terenu Szczecina, ale i ca艂ej Polski, a wiele inicjatyw ma zasi臋g mi臋dzynarodowy.
Fundacja sw膮 nazw臋 zaczerpn臋艂a od istniej膮cego w przestrzeni wirtualnej Bractwa Ma艂ych St贸pek (BMS), powo艂anego do 偶ycia przez ks. Tomasza Kancelarczyka. Bractwo nie jest struktur膮 formaln膮. To inicjatywa, zrzeszaj膮ca w spos贸b nieformalny (w internecie) kilkadziesi膮t tysi臋cy obro艅c贸w 偶ycia z ca艂ej Polski, a tak偶e spoza jej granic. Jej celem jest dzielenie si臋 informacjami, dotycz膮cymi obrony 偶ycia oraz aktywizowanie do dzia艂a艅 pro-life wsz臋dzie tam, gdzie s膮 cz艂onkowie Bractwa.
Fundacja Ma艂ych St贸pek (FMS) w odr贸偶nieniu od Bractwa, stanowi struktur臋 formaln膮. Dzi臋ki wsparciu Darczy艅c贸w, FMS mo偶e nie艣膰 konkretn膮 pomoc poszczeg贸lnym osobom.

馃弮鈥嶁檧 UCIECZKA PRZED ABORCJ膭 馃弮鈥嶁檧

Ta kobieta jeszcze b臋d膮c w ci膮偶y, dzi臋ki katolickiej wsp贸lnocie uciek艂a ze Szwecji. Pochodzi z Etiopii, jest chrze艣cijank膮, prawdopodobnie katoliczk膮.

Z powodu depresji pozostanie w tym kraju, grozi艂o zmuszeniem jej do aborcji, a w najlepszym przypadku do odebrania jej dziecka. My艣l, 偶e jej dziecko mo偶e zosta膰 zabite albo po odebraniu przekazane wiadomej parze sprawi艂a, 偶e da艂a nam贸wi膰 si臋 na wyjazd do Polski. Tu urodzi艂a dziecko, kt贸re na razie jest w Domu Ma艂ego Dziecka, do czasu kiedy ona sama b臋dzie mia艂a w艂a艣ciwe warunki, aby ponownie z nim by膰. S膮 osoby, kt贸re b臋d膮 jej towarzyszy膰, ale potrzebne s膮 fundusze na bie偶膮ce sprawy i to na d艂u偶szy okres, a偶 do za艂atwienia wszystkich formalno艣ci, pozwalaj膮cych na spokojne 偶ycie w naszym kraju. Pierwsze 100 z艂 ju偶 jest ode mnie, bo nie mog臋 Was prosi膰, samemu nic nie daj膮c. Prosz臋 艣lijcie pieni膮dze do Fundacji Ma艂ych St贸pek, a do mnie sms na 608752142 ile posz艂o, co nie jest konieczne, ale wskazane.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Ps. pomogli艣my Rosjaninowi, kt贸ry uciek艂 do Polski z dzie膰mi (10 ty艣 z艂), pomo偶emy i jej.

Fundacja Ma艂ych St贸pek
ul. 艢w. Ducha 9

przelewy krajowe nr konta:
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA POMOC

przelewy zagraniczne:
SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA POMOC

Zobacz wi臋cej:

Zapisz si臋 na Newsletter i otrzymaj od nas DARMOWY PREZENT!

Uzupe艂nij poni偶szy formularz i do艂膮cz do naszego newslettera w zamian wy艣lemy Ci bez 偶adnych Twoich koszt贸w mi臋dzynarodowy symbol obro艅c贸w 偶ycia, st贸pki 10 - tygodniowego nienarodzonego dziecka w ich naturalnym rozmiarze.

Zosta艅 Ambasadorem

Do艂膮cz do bractwa