☎ TELEFON Z GRECJI ☎

Dziś zadzwoniła do mnie siostra zakonna Maria – “Księże, kobiety w ciąży potrzebują pomocy. Jest ich wiele”. Chodzi o kobiety z obozu dla uchodźców na wyspie Samos.

Wideo 👉 http://bit.ly/kobietywciazynawyspie

Na pytanie czego potrzeba, to niemal z płaczem odpowiedziała – wszystkiego, nie mamy nic. Bardzo mnie poruszyło to, co usłyszałem od siostry, ale najbardziej wstrząsnęły mną słowa kobiety w ciąży (14 sek) z filmu, który przysłała mi siostra Maria. Powiem tak, nie będę miał świąt Bożego Narodzenia, jeżeli czegokolwiek nie zrobię w tej sprawie. Jutro z tego co mamy w magazynie, szykuję pierwszą paczkę. Kto może niech do fundacji (Szczecin) przynosi lub wysyła rzeczy dla dzieci smoczki, butelki itp.
Jakby co proszę dzwonić tel. do mnie 608752142.

Proponuję też zbiórkę pieniędzy. Gdy siostrze powiedziałem, że raczej nie uzbieramy dużo, bo może zaledwie kilkanaście tysięcy złotych, 3 tys euro, ona niemalże z euforią wykrzyczała…wie ksiądz ile za to możemy kupić pieluch, ubranek?!
Jak zawsze ode mnie jest pierwsze 100 zł. Nie mogę Was prosić samemu nie dając nic. Wysyłajcie na konto fundacji pieniądze, wpisując w tytule DAROWIZNA MISJA, a do mnie sms na 608752142 z info ile poszło…sms wskazany, ale niekonieczny.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Ps. Mam nadzieję, że do Świąt umieszczę na fb zdjęcia z Grecji od siostry Marii, a wtedy wystarczy już tylko zapach choinki i będą Święta.

ul. Św. Ducha 9

przelewy krajowe nr konta:
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA MISJA

przelewy zagraniczne:
SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA MISJA

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,