✨ Iskierka radości✨

Nastał ten wyjątkowy czas… Za chwilę o poranku, dzieci w Polsce obudzą się z radosną myślą: „Dziś Dzień Św. Mikołaja. Będą prezenty!” Niestety nie na wszystkich twarzach tego dnia będzie malował się uśmiech…

W tym roku Święty nie zapuka do drzwi Ośrodka dla Dzieci Niepełnosprawnych w Opocznie. Przebywa tam stacjonarnie 130 podopiecznych i dzieci dochodzące. Wśród nich możemy spotkać m.in. dzieci z zespołem Downa, z autyzmem, z dużą niepełnosprawnością ruchową.

Sytuacja materialna Domu jest bardzo zła. Priorytetowo trzeba zapewnić wychowankom podstawowe potrzeby jak posiłek, ubranie, miejsce do spania… Na drobne upominki po prostu już nie wystarczy. Ale nie musi tak być. Proponuję Wam wszystkim misję „Obudzić radość”. Chcę zorganizować dla wspomnianych dzieci prezenty, dla każdego za kwotę około 20 zł, a do mnie sms na 608752142 z info ile poszło …sms wskazany ale niekonieczny.
Wspólne przywrócimy iskierki radości w oczach tych małych ludzi. Ten drobny gest będzie znaczył dla nich bardzo dużo, a oni odwdzięczą się ciepłem ich szczerozłotych serc.
ks. Tomasz Kancelarczyk
PS ja od siebie zapewniam 20 zł na jeden prezent.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
ul. Św. Ducha 9
przelewy krajowe nr konta:
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA MIKOŁAJ
przelewy zagraniczne:
SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA MIK

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,