Nie będzie trzech abo…cji.

Nie będzie trzech abo…cji.

To tylko trzy ostatnie sprawy, które do nas trafiły. Trzy różne, ale ze wspólnym mianownikiem…pozostawiona kobieta w ciąży.

Pierwsza to 18letnia uczennica szkoły średniej, pozostawiona przez ojca dziecka i niestety przez własną matkę.
Druga to 22latka, której ojciec dziecka postawił ultimatum – ja albo bachor. Dzięki naszemu zapewnieniu pomocy, nie poszła w stronę śmierci dziecka.
Trzecia dotyczy zamężnej kobiety, która jest w kolejnej ciąży. To niewiarygodne, ale jej mąż nie tylko nie chce kolejnego dziecka, bo będzie musiał kupić nowy duży samochód, ale już poczynił kroki w stronę rozwodu. Powiedziałem jej – nie poddawaj się, bo chodzi nie tylko o życie dziecka, ale również o Ciebie oraz Twojego męża. Chociaż bez męża zostanie kompletnie na lodzie z kilkoma walizkami, po moich zapewnieniach pomocy, twardo stoi za nienarodzonym dzieckiem.
Trzy lakonicznie opisane sprawy, a dla mnie to godziny emocjonalnych rozmów i jeszcze więcej starań, aby pomóc. Proszę Was o wsparcie finansowe. Jak zwykle usłyszę pytanie – „A po co pieniądze?!” I jak zwykle będą je zadawali mężczyźni…I pomyśleć, że ostatnio aborc…jni ogłosili, że na jeden ,,zabieg” przeznaczają 3 tyś. euro…
Żeby pomóc ocalić życie, trzeba o wiele więcej. 7 500 zł już jest od mężczyzn, którzy na Mszy Św. Męskiego Różańca w Szczecinie, aż tyle wrzucili na tacę.
Mam jeszcze dodatkowy argument, aby Was zachęcić do pomocy. Jedna z tych kobiet powiedziała, że sama się modliła, prosiła o modlitwę innych, prosiła zgromadzenia zakonne, ale dopiero po rozmowie ze mną i po moim ,,na pewno nie zostawimy Ciebie” powiedziała ,,teraz wiem, że Bóg wysłuchał moje modlitwy”. Rozumiecie co to znaczy? Ratując życie wypełniamy modlitwy tych kobiet, to tak jakbyśmy byli posłańcami Boga. Niesamowite. Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to jakieś olśnienie.
Bardzo Was proszę o wsparcie finansowe. Ślijcie pieniądze na konto fundacji, wpisując w tytule przelewu DAROWIZNA CIĄŻA a na mój tel. 608752142 smsem info ile poszło…wskazane, ale niekonieczne. W razie pytań proszę śmiało dzwonić.
ks. Tomasz Kancelarczyk
Ps. Tych spraw możemy mieć więcej, to znaczy więcej uratowanych istnień ludzkich, dlatego potrzebujemy więcej sprzymierzeńców. Proszę, nie tylko udostępniajcie ten post, ale i stronę BMS https://www.facebook.com/BractwoMalychStopek/ udostępniajcie teraz i potem.
ul. Św. Ducha 9
przelewy krajowe nr konta:
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA CIĄŻA