­čî┤ Id─ů ┼Üwi─Öta, w Cochabamba s┼éo┼äce ÔśÇ a u nas ┼Ťnieg ÔŁä

Fundacja Ma┼éych St├│pek powsta┼éa 5 kwietnia 2012 r. w Szczecinie. To jednak data jedynie formalnego zatwierdzenia dzia┼éa┼ä organizacji, kt├│r─ů tworz─ů osoby od wielu lat zaanga┼╝owane na rzecz obrony warto┼Ťci ludzkiego ┼╝ycia, od pocz─Öcia do naturalnej ┼Ťmierci oraz godno┼Ťci jego przekazywania. Pocz─ůtkowo ich g┼é├│wnym celem, by┼éa organizacja Marszu dla ┼╗ycia w Szczecinie oraz promocja duchowej Adopcji Dziecka Pocz─Ötego. Obecnie dzia┼éania Fundacji maj─ů znacznie szerszy zakres ÔÇô obejmuj─ů ca┼éoroczn─ů formacj─Ö i edukacj─Ö m┼éodzie┼╝y, kszta┼étowanie opinii publicznej oraz pomoc matkom, kt├│re zrezygnowa┼éy z zamiaru aborcji i urodzi┼éy swoje dziecko. Dzia┼éania te, dotycz─ů nie tylko terenu Szczecina, ale i ca┼éej Polski, a wiele inicjatyw ma zasi─Ög mi─Ödzynarodowy.
Fundacja sw─ů nazw─Ö zaczerpn─Ö┼éa od istniej─ůcego w przestrzeni wirtualnej Bractwa Ma┼éych St├│pek (BMS), powo┼éanego do ┼╝ycia przez ks. Tomasza Kancelarczyka. Bractwo nie jest struktur─ů formaln─ů. To inicjatywa, zrzeszaj─ůca w spos├│b nieformalny (w internecie) kilkadziesi─ůt tysi─Öcy obro┼äc├│w ┼╝ycia z ca┼éej Polski, a tak┼╝e spoza jej granic. Jej celem jest dzielenie si─Ö informacjami, dotycz─ůcymi obrony ┼╝ycia oraz aktywizowanie do dzia┼éa┼ä pro-life wsz─Ödzie tam, gdzie s─ů cz┼éonkowie Bractwa.
Fundacja Ma┼éych St├│pek (FMS) w odr├│┼╝nieniu od Bractwa, stanowi struktur─Ö formaln─ů. Dzi─Öki wsparciu Darczy┼äc├│w, FMS mo┼╝e nie┼Ť─ç konkretn─ů pomoc poszczeg├│lnym osobom.

­čî┤ Id─ů ┼Üwi─Öta, w Cochabamba s┼éo┼äce ÔśÇ a u nas ┼Ťnieg ÔŁä

No tak, jest go tyle, ┼╝e jego biel a┼╝ mnie o┼Ťlepia… ­čśë

Niesamowite dziewczyny z u┼Ťmiechem prosz─ů o wsparcie, bo w Boliwii nie jest weso┼éo, a i biednie w ichniejszym Domu Samotnej Matki. Zebrali┼Ťmy 15 tysi─Öcy z┼é. dla ojca Macieja z Afryki, zebrali┼Ťmy 3 ty┼Ť. euro dla siostry Marii z obozu uchod┼║c├│w w Grecji, to mo┼╝e uzbieramy co┼Ť dla samotnych matek i ich dzieci w Boliwii. Ten dom i dzia┼éalno┼Ť─ç pos┼éuguj─ůcych tam si├│str i tych wolontariuszek, to takie ich Bractwo Ma┼éych St├│pek, dlatego to dzie┼éo jest mi bardzo bliskie.

Ja sam przekazuj─Ö st├│wk─Ö na ten cel. Osoby, kt├│re wy┼Ťl─ů pieni─ůdze na konto fundacji z tytu┼éem DAROWIZNA MISJA prosz─Ö o sms na m├│j tel.608 752 142 z info ile posz┼éo…wskazane, ale niekonieczne.
Dzi─Ökuj─Ö.

ks. Tomasz Kancelarczyk
Ps. To ju┼╝ kolejne nasze misyjne dzie┼éoÔÇŽwspaniale.

Video poni┼╝ej

ul. Św. Ducha 9

przelewy krajowe nr konta:
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA MISJA

przelewy zagraniczne:
SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA MISJA

DO┼ü─äCZCIE DO BMS, ZACH─śCAJCIE DO DO┼ü─äCZENIA INNYCH
­čĹú https://www.facebook.com/BractwoMalychStopek

Zobacz wi─Öcej:

Zapisz si─Ö na Newsletter i otrzymaj od nas DARMOWY PREZENT!

Uzupe┼énij poni┼╝szy formularz i do┼é─ůcz do naszego newslettera w zamian wy┼Ťlemy Ci bez ┼╝adnych Twoich koszt├│w mi─Ödzynarodowy symbol obro┼äc├│w ┼╝ycia, st├│pki 10 - tygodniowego nienarodzonego dziecka w ich naturalnym rozmiarze.

Do┼é─ůcz do bractwa