Adwentowy Dzień Skupienia

Adwentowy Dzień Skupienia

Dziś spotkaliśmy się z młodzieżą salezjańską w Toruniu, by w ramach Adwentowego Dnia Skupienia, porozmawiać o świętości i godności ludzkiego życia 👩‍🏫🏫.

Wszystkie roczniki mogły zapoznać się z inicjatywami fundacji i dowiedzieć się o etapach życia prenatalnego człowieka.

W kontekście zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia, przy śpiewie kolęd i refleksji nad żłóbkiem…przypomnieliśmy o Bożej miłości względem wszystkich ludzi, o wyjątkowości każdego z nas już od poczęcia

Dziękujemy za możliwość spotkania i poruszenia tak ważnych kwestii!

P.S Tą intensywną pracą, a przy okazji radosnym, świątecznym akcentem, kończymy prelekcje w 2019 roku i półrocze edukacyjnego sezonu 2019/2020! 😀

„… każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.
Zespół FMS
👣