Jak Helenka…

Jak Helenka…

Nie tak dawno w Boliwii, straciła życie polska wolontariuszka Helena Kmieć, która obrała za cel pomoc biednym i potrzebującym. Była oddana i zawsze służyła pomocą. Jej postawa inspiruje młodych, którzy też – idąc w jej ślady – chcą pomagać i ewangelizować.

Roześmiane dziewczyny z Misji w Cochabanda, zachęcają do pomocy w placówce dla pozostawionych kobiet w ciąży, prowadzonej przez Siostry Albertynki. Brakuje nam tylko 3 tysięcy złotych, aby zakupić artykuły higieniczne i kosmetyczne dla dzieci. Mam nadzieję, że już w poniedziałek, będę mógł pochwalić się pod tym postem dowodem wpłaty, czyli 15 tys. na ten cel.

Darczyńców proszę o przesyłanie funduszy na konto Fundacji Małych Stópek z dopiskiem DAROWIZNA MISJE. Proszę także o sms na mój tel. 608 752 142 z info ile poszło… wskazane, ale niekonieczne.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

P.S Będzie to nasze kolejne misyjne dzieło, tuż po udzielonej pomocy dla szpitala w Afryce i wsparciu dzieci w obozie emigrantów w Grecji.

ul. Św. Ducha 9

przelewy krajowe nr konta:
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA MISJE