馃摚 Nie b膮d藕my trupami 馃摚

Fundacja Ma艂ych St贸pek

Fundacja Ma艂ych St贸pek powsta艂a 5 kwietnia 2012 r. w Szczecinie. To jednak data jedynie formalnego zatwierdzenia dzia艂a艅 organizacji, kt贸r膮 tworz膮 osoby od wielu lat zaanga偶owane na rzecz obrony warto艣ci ludzkiego 偶ycia, od pocz臋cia do naturalnej 艣mierci oraz godno艣ci jego przekazywania. Pocz膮tkowo ich g艂贸wnym celem, by艂a organizacja Marszu dla 呕ycia w Szczecinie oraz promocja duchowej Adopcji Dziecka Pocz臋tego. Obecnie dzia艂ania Fundacji maj膮 znacznie szerszy zakres 鈥 obejmuj膮 ca艂oroczn膮 formacj臋 i edukacj臋 m艂odzie偶y, kszta艂towanie opinii publicznej oraz pomoc matkom, kt贸re zrezygnowa艂y z zamiaru aborcji i urodzi艂y swoje dziecko. Dzia艂ania te, dotycz膮 nie tylko terenu Szczecina, ale i ca艂ej Polski, a wiele inicjatyw ma zasi臋g mi臋dzynarodowy.
Fundacja sw膮 nazw臋 zaczerpn臋艂a od istniej膮cego w przestrzeni wirtualnej Bractwa Ma艂ych St贸pek (BMS), powo艂anego do 偶ycia przez ks. Tomasza Kancelarczyka. Bractwo nie jest struktur膮 formaln膮. To inicjatywa, zrzeszaj膮ca w spos贸b nieformalny (w internecie) kilkadziesi膮t tysi臋cy obro艅c贸w 偶ycia z ca艂ej Polski, a tak偶e spoza jej granic. Jej celem jest dzielenie si臋 informacjami, dotycz膮cymi obrony 偶ycia oraz aktywizowanie do dzia艂a艅 pro-life wsz臋dzie tam, gdzie s膮 cz艂onkowie Bractwa.
Fundacja Ma艂ych St贸pek (FMS) w odr贸偶nieniu od Bractwa, stanowi struktur臋 formaln膮. Dzi臋ki wsparciu Darczy艅c贸w, FMS mo偶e nie艣膰 konkretn膮 pomoc poszczeg贸lnym osobom.

馃摚 Nie b膮d藕my trupami 馃摚

Czy jeste艣my narodem wielkim i m膮drym, kt贸ry nosi w sercu przykazania Bo偶e i 偶yje nimi W膮tpi臋.

Gdy wczoraj us艂ysza艂em, 偶e wykryto wirusa w ostatnim wolnym od niego bia艂ostockim wojew贸dztwie, to od razu pomy艣la艂em o nienarodzonym dziecku z Zespo艂em Downa z tamtejszego szpitala. Zadzwoni艂em do dobrze poinformowanych przyjaci贸艂 z tego miasta z zapytaniem o jego losy. Us艂ysza艂em, 偶e niestety, w艂a艣nie zosta艂o zabite…

Czy s膮 jakie艣 powody, aby艣my otrzymali dar 偶ycia i zdrowia, skoro sami wybieramy 艣mier膰
Wspominam te偶 rozmow臋 z kobiet膮, kt贸ra jaki艣 czas temu b臋d膮c w ci膮偶y zagro偶onej aborcj膮, zosta艂a otoczona opiek膮 Fundacji Ma艂ych St贸pek. Rozmawiaj膮c ze mn膮 i jednocze艣nie tul膮c do siebie swoje dzieci膮tko powiedzia艂a mi – „ksi臋偶e gdybym to wtedy zrobi艂a, to teraz umar艂oby moje serce”. S艂owa te, przypomnia艂y mi pocz膮tek encykliki 艣wi臋tego Jana Paw艂a II 馃憠 Ewangelia 偶ycia jest w sercu Ko艣cio艂a 馃憟. Ewangelia 偶ycia, czyli do艣wiadczanie warto艣ci, wielko艣ci i pi臋kna 偶ycia cz艂owieka, musi by膰 w sercu Ko艣cio艂a. Je偶eli tak nie b臋dzie, to to serce nie b臋dzie bi艂o, a jak serce nie bije, to jest trup. B膮d藕my narodem m膮drym i miejmy przykazania Bo偶e w swoim sercu i 偶yjmy nimi, aby 偶y膰.
ks. Tomasz Kancelarczyk

馃摚 NIE B膭D殴MY TRUPAMI 馃摚Czy jeste艣my narodem wielkim i m膮drym, kt贸ry nosi w sercu przykazania Bo偶e i 偶yje nimi鉂 W膮tpi臋….

Julkaissut Fundacja Ma艂ych St贸pek Keskiviikkona 18. maaliskuuta 2020

Zobacz wi臋cej:

Zapisz si臋 na Newsletter i otrzymaj od nas DARMOWY PREZENT!

Uzupe艂nij poni偶szy formularz i do艂膮cz do naszego newslettera w zamian wy艣lemy Ci bez 偶adnych Twoich koszt贸w mi臋dzynarodowy symbol obro艅c贸w 偶ycia, st贸pki 10 - tygodniowego nienarodzonego dziecka w ich naturalnym rozmiarze.

Zosta艅 Ambasadorem

Do艂膮cz do bractwa