📣 Nie bądźmy trupami 📣

Czy jesteśmy narodem wielkim i mądrym, który nosi w sercu przykazania Boże i żyje nimi Wątpię.

Gdy wczoraj usłyszałem, że wykryto wirusa w ostatnim wolnym od niego białostockim województwie, to od razu pomyślałem o nienarodzonym dziecku z Zespołem Downa z tamtejszego szpitala. Zadzwoniłem do dobrze poinformowanych przyjaciół z tego miasta z zapytaniem o jego losy. Usłyszałem, że niestety, właśnie zostało zabite…

Czy są jakieś powody, abyśmy otrzymali dar życia i zdrowia, skoro sami wybieramy śmierć
Wspominam też rozmowę z kobietą, która jakiś czas temu będąc w ciąży zagrożonej aborcją, została otoczona opieką Fundacji Małych Stópek. Rozmawiając ze mną i jednocześnie tuląc do siebie swoje dzieciątko powiedziała mi – “księże gdybym to wtedy zrobiła, to teraz umarłoby moje serce”. Słowa te, przypomniały mi początek encykliki świętego Jana Pawła II 👉 Ewangelia życia jest w sercu Kościoła 👈. Ewangelia życia, czyli doświadczanie wartości, wielkości i piękna życia człowieka, musi być w sercu Kościoła. Jeżeli tak nie będzie, to to serce nie będzie biło, a jak serce nie bije, to jest trup. Bądźmy narodem mądrym i miejmy przykazania Boże w swoim sercu i żyjmy nimi, aby żyć.
ks. Tomasz Kancelarczyk

📣 NIE BĄDŹMY TRUPAMI 📣Czy jesteśmy narodem wielkim i mądrym, który nosi w sercu przykazania Boże i żyje nimi❓ Wątpię….

Julkaissut Fundacja Małych Stópek Keskiviikkona 18. maaliskuuta 2020

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować