Duchowa Adopcja Online

Duchowa Adopcja Dziecka Poczętego jest modlitwą wstawienniczą, polegającą na wzięciu w duchową opiekę na 9 miesięcy, nieznanego nam poczętego dziecka, którego życie jest zagrożone aborcją. Polega na odmawianiu jednej dziesiątki różańca świętego każdego dnia przez 9 miesięcy, z rozważaniem tajemnicy życia Jezusa i Maryi oraz odmówieniem specjalnej modlitwy w intencji tego dziecka.

Tutaj znajdziesz deklaracje, które możesz u nas zamówić DEKLARACJA DUCHOWEJ ADOPCJI

Według słów Jezusa Chrystusa: „są takie złe duchy, które można pokonać tylko modlitwą i postem” (Mk 9,29). Dlatego potrzeba całej rzeszy obrońców życia ludzkiego, którzy z różańcem w ręku, przeciwstawią się temu wielkiemu złu, jakim jest śmierć nienarodzonych, najsłabszych i najbardziej bezbronnych. Modlitwa Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego, jest nie tylko „tarczą obronną” przed aborcją, ale również leczy zranienia pozostawione w sercu tych osób, które się do niej przyczyniły.

Z racji wiadomej nam sytuacji na świecie, jak i w naszym kraju, w tym roku w szczególności zachęcamy do Duchowej Adopcji Online. Co to znaczy?
Wszystkie materiały potrzebne do podjęcia Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego, możesz pobrać z naszej strony.
Zachęcamy do podjęcia przyrzeczenia podczas uroczystości 25 marca w Waszym Kościele, lecz jeżeli nie jest to możliwie, to można przyrzeczenie złożyć, idąc w tygodniu do Kościoła i przed Najświętszym Sakramentem, wypowiedzieć słowa przysięgi. Można to zrobić także w domu w sposób jak najbardziej uroczysty, tzn. przygotować świece, może wizerunki świętych, i w tych wyjątkowych warunkach, złożyć przysięgę Duchowej Adopcji.

Poniżej umieszczamy link do formuły przyrzeczenia Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego (do prywatnego podjęcia).

Postaramy się także zrobić relację online z Mszy św. 25 marca, o godzinie 20:00.

Relacja Mszy Św. online odbędzie się na fb Bractwa Małych Stópek

Jeżeli pozwalają Ci na to warunki domowe, to możesz również w ten sposób uczestnicząc w Mszy św. online, przeżyć z nami uroczystości Zwiastowania Najświętszej Maryi Panny i podczas relacji video, złożyć przyrzeczenie Duchowej Adopcji.

Każdą z osób, która złoży przyrzeczenie Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego, zachęcamy do napisania do nas poprzez poniższy formularz lub na adres e-mail: duchowaadopcja@fundacjamalychstopek.pl

Dla wszystkich składających przyrzeczenie, mamy przygotowane Modlitewniki Duchowej Adopcji, które wyślemy Wam w odpowiedzi na e-mail.

POBIERZ Aplikację”Adoptuj Życie”

WAŻNE MATERIAŁY 👇

DEKLARACJA DUCHOWEJ ADOPCJI

MODLITWA DUCHOWEJ ADOPCJI

GAZETA DUCHOWEJ ADOPCJI

CZYM JEST DUCHOWA ADOPCJA DZIECKA POCZĘTEGO?

INNE MATERIAŁY

PLAKAT: DUCHOWA ADOPCJA DZIECKA POCZĘTEGO

PLAKAT: APLIKACJA “ADOPTUJ ŻYCIE”

INNE GADŻETY PRO LIFE