Proszę księdza, czy to jest kara Pana Boga?

Mimo, że we Włoszech dzieją się straszne rzeczy, ciężko jest w innych krajach i my Polacy doświadczamy epidemii, to sądzę że to jest za mało, aby miała to być kara Boża.
Za każdym razem, kiedy dowiaduję się o kolejnym nie..nar..odzonym dziecku, które jest zabi..ja..ne w majestacie prawa, mówię “Panie Boże, a Ty milczysz”. Pomyślmy sobie jaka musiałaby być odpowiedź Boga na to, co dzieje się w naszym kraju. Średnio każdego dnia troje nie..nar..odzo..nych dzieci traci życie w wyniku a..bor..cj..i. To tylko w Polsce i to tylko są te dane oficjalne, a ile jeszcze jest tych śmiercionośnych działań farmakologicznych. Ile jeszcze innych przykazań Pana Boga jest łamanych, a ich odrzucenie jest sankcjonowane prawnie i w sercach, także naszych? Nie, to nie jest kara Pana Boga. Raczej nasze odtrącanie błogosławiącej ręki Boga.
No tak, ale czy to musi spadać na tych sprawiedliwych, którzy nie uczestniczą w tym co nie tylko ,,u nich dzieje się po kryjomu” ale i jest na sztandarach i programach partyjnych i kandydujących na ważne urzędy? Deszcz, pada na sprawiedliwych i nie sprawiedliwych i tak samo i dla jednych i drugich świeci słonce. To i dlaczego miałaby nas omijać zaraza? Zło tego świata nas nie omija ale my mamy Chrystusa i jeżeli umrzemy teraz czy potem, to umrzemy w Chrystusie i będziemy z Nim. Nie bójmy się, On jest przy nas. Skoro ,,Jezus, przechodząc, ujrzał pewnego człowieka, niewidomego od urodzenia” (Ewangelia z dzisiaj), to także dojrzy i nas szukających Go.
ks. Tomasz Kancelarczyk

Proszę księdza czy to jest kara Pana Boga? Mimo, że we Włoszech dzieją się straszne rzeczy, ciężko jest w innych…

Julkaissut Ks. Tomasz Kancelarczyk Sunnuntaina 22. maaliskuuta 2020

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować