Choroba ta nie zmierza ku śmierci, ale ku chwale Bożej

Choroba ta nie zmierza ku śmierci, ale ku chwale Bożej

Czytam słowa dzisiejszej Ewangelii i pytam się – „Panie Boże czy ta choroba, którą doświadczamy, prowadzi nas do śmierci, czy ocalejemy, czy nic nam się nie stanie? Przecież wokół nas tyle umierających z powodu panującej pandemii. Czy to nie dotknie także i nas? A co te słowa znaczą dla nich, tam we Włoszech, w Hiszpanii ? Przecież tam wszechobecna śmierć”.

Pozwólmy otworzyć nasze groby, pokażmy Jezusowi nasze truchło, nasze grzechy i dajmy się uzdrowić. On płacze nad nami, z powodu naszego postępowania. Pragniemy życia, więc wybierzmy życie.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Choroba ta nie zmierza ku śmierci, ale ku chwale Bożej. Czytam słowa dzisiejszej Ewangelii i pytam się, Panie Boże czy…

Julkaissut Ks. Tomasz Kancelarczyk Sunnuntaina 29. maaliskuuta 2020