Rozejrzyjcie się wokół siebie

Jest wiele rodzin, szczególnie tych wielodzietnych, gdzie dzieci nie mają swojego komputera, a który w obecnym czasie jest konieczny.

Po otrzymaniu sygnału o tym, że w rodzinie wielodzietnej tylko do poniedziałku jest do dyspozycji pożyczony komputer, zadzwoniłem do jednego z naszych stałych darczyńców z prośbą o pomoc. Usłyszałem ,,dla dzieci wszystko” i jak widzicie dwa laptopy są. Podaję tę informację, aby pochwalić się tym, jak wrażliwi są darczyńcy Fundacji Małych Stópek, ale abyście i Wy zwrócili uwagę na otaczające Was rodziny z dziećmi. Być może i oni potrzebują laptopa, który a nuż Wam nie jest potrzebny i gdzieś zalega w biurku.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Ps. Żebym został dobrze zrozumiany – nie inicjuję zbiórki starych laptopów, ale proszę Was o to, abyście rozejrzeli się wokół siebie i sami bezpośrednio zadziałali.

Nawet nie wiedziałem, że to taki problem. Jest wiele rodzin, szczególnie tych wielodzietnych, gdzie dzieci nie mają…

Julkaissut Bractwo Małych Stópek Sunnuntaina 29. maaliskuuta 2020

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować