Prace w w Poczerninie鉂椻洀馃洜馃敤馃敡

Fundacja Ma艂ych St贸pek

Fundacja Ma艂ych St贸pek powsta艂a 5 kwietnia 2012 r. w Szczecinie. To jednak data jedynie formalnego zatwierdzenia dzia艂a艅 organizacji, kt贸r膮 tworz膮 osoby od wielu lat zaanga偶owane na rzecz obrony warto艣ci ludzkiego 偶ycia, od pocz臋cia do naturalnej 艣mierci oraz godno艣ci jego przekazywania. Pocz膮tkowo ich g艂贸wnym celem, by艂a organizacja Marszu dla 呕ycia w Szczecinie oraz promocja duchowej Adopcji Dziecka Pocz臋tego. Obecnie dzia艂ania Fundacji maj膮 znacznie szerszy zakres 鈥 obejmuj膮 ca艂oroczn膮 formacj臋 i edukacj臋 m艂odzie偶y, kszta艂towanie opinii publicznej oraz pomoc matkom, kt贸re zrezygnowa艂y z zamiaru aborcji i urodzi艂y swoje dziecko. Dzia艂ania te, dotycz膮 nie tylko terenu Szczecina, ale i ca艂ej Polski, a wiele inicjatyw ma zasi臋g mi臋dzynarodowy.
Fundacja sw膮 nazw臋 zaczerpn臋艂a od istniej膮cego w przestrzeni wirtualnej Bractwa Ma艂ych St贸pek (BMS), powo艂anego do 偶ycia przez ks. Tomasza Kancelarczyka. Bractwo nie jest struktur膮 formaln膮. To inicjatywa, zrzeszaj膮ca w spos贸b nieformalny (w internecie) kilkadziesi膮t tysi臋cy obro艅c贸w 偶ycia z ca艂ej Polski, a tak偶e spoza jej granic. Jej celem jest dzielenie si臋 informacjami, dotycz膮cymi obrony 偶ycia oraz aktywizowanie do dzia艂a艅 pro-life wsz臋dzie tam, gdzie s膮 cz艂onkowie Bractwa.
Fundacja Ma艂ych St贸pek (FMS) w odr贸偶nieniu od Bractwa, stanowi struktur臋 formaln膮. Dzi臋ki wsparciu Darczy艅c贸w, FMS mo偶e nie艣膰 konkretn膮 pomoc poszczeg贸lnym osobom.

Prace w w Poczerninie鉂椻洀馃洜馃敤馃敡

W ostatnim czasie pr臋偶nie dzia艂ali艣my w Poczerninie馃洜馃敤馃敡

Sko艅czony 1wszy etap prac wok贸艂 Domu Samotnej Matki obj膮艂:
wyr贸wnanie ziemi,
wkopanie rur na wod臋 deszczow膮 (do baniak贸w 1000 litrowych),
po艂o偶enie agrotkaniny,
wysypanie kory drewnianej,
uk艂adanie chodnik贸w wok贸艂 domu.
Przed nami kolejne etapy pracy 馃挭
Wszystko po to, aby zapewni膰 mieszka艅com godne warunki mieszkania 馃ぐ馃け馃懚
Chcia艂by艣 wesprze膰 nasze dzia艂ania
馃憠 PRZELEWY KRAJOWE 馃憟
Fundacja Ma艂ych St贸pek
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
tytu艂 przelewu: DAROWIZNA DOM
. . . . . . . . . .
馃憠 PRZELEWY ZAGRANICZNE 馃憟
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
tytu艂 przelewu: DAROWIZNA DOM
馃挆 Wesprzyj 馃憠https://dlazycia.info/darowizna

W ostatnim czasie pr臋偶nie dzia艂ali艣my w Poczerninie鉂椻洀馃洜馃敤馃敡Sko艅czony 1wszy etap prac wok贸艂 Domu Samotnej Matki…

Julkaissut Fundacja Ma艂ych St贸pek Torstaina 9. huhtikuuta 2020

Zobacz wi臋cej:

Zapisz si臋 na Newsletter i otrzymaj od nas DARMOWY PREZENT!

Uzupe艂nij poni偶szy formularz i do艂膮cz do naszego newslettera w zamian wy艣lemy Ci bez 偶adnych Twoich koszt贸w mi臋dzynarodowy symbol obro艅c贸w 偶ycia, st贸pki 10 - tygodniowego nienarodzonego dziecka w ich naturalnym rozmiarze.

Zosta艅 Ambasadorem

Do艂膮cz do bractwa