Życzenia

Życzenia

Popatrz… Oczy ma smutne, twarz poranioną ogromnym cierpieniem.
Lecz, za tą jakże dziwną zasłoną, widać wyraźnie, co tak naprawdę jest Jego ozdobą.
Serce… bijące dla całej ludzkości i każdego z nas z osobna.
W tym szczególnym czasie, kiedy kościół wypełnia woń kadzidła, skupienie i modlitwa,
pochyl się nad Jezusem, który właśnie upadł pod ciężarem krzyża.
Spójrz w Jego oczy, jak Weronika czy Szymon z Cyreny.
Wśród bólu i łez zobaczysz w nich Miłość Boga do człowieka…
i odkryjesz tajemnicę zbawienia.
Niechaj Bóg, który zwyciężył śmierć,
obdarza Was spojrzeniem pełnym Miłości
każdego dnia Waszego życia.
I nigdy już nie będziesz czuł się samotny.
Świąt pełnych nadziei i ufności w Boży plan
życzy
ks. Tomasz Kancelarczyk
z zespołem Fundacji Małych Stópek.