XVIII Marsz dla Życia (Online) za nami!

XVIII Marsz dla Życia (Online) za nami!

Z powodu pandemii, nie mogliśmy maszerować, tak jak to zwykle bywało. Jednak nie zrezygnowaliśmy z marszu całkowicie! Przygotowaliśmy dla Was relację live 😎🎥📹.

Dla tych, którzy nie byli z nami na żywo, zachęcamy do odtworzenia i „przejścia” w marszu, w nietypowy sposób 😉 Transmisja dostępna jest na naszych facebook’owych kanałach oraz na Youtube.

Marsz dla Życia ma wymiar społeczny i edukacyjny. W tym roku treści pro-life ukazaliśmy w zupełnie innej formie, wykorzystując dostępne nam środki – media społecznościowe. Łączyliśmy się z odbiorcami, odpowiadając na komentarze i wspierając duchowo, a także biorąc udział w modlitwach online. Za pośrednictwem transmisji, mogliśmy również przypomnieć sobie, jak wyglądały Marsze w poprzednich latach, a także dowiedzieć się o bieżących inicjatywach Fundacji Małych Stópek.

Maseczki dla służb ratowniczych.Made in Fundacja Małych Stópek 😉

Julkaissut Fundacja Małych Stópek Lauantaina 18. huhtikuuta 2020

Jaki jest motyw przewodni tegorocznej inicjatywy❓🤔

Hasło „Jak nie Ty, to kto?” zaczerpnęliśmy z Adhortacji Apostolskiej św. Jana Pawła II „Christefidelis laici”. Dokument poświęcony jest zaangażowaniu świeckich w Kościele i na świecie. Papież zachęca do konkretnej aktywności na rzecz dobra wspólnego.

Marsz dla Życia prowadzi do realnych działań. Dlatego dostosowując się do obecnej sytuacji…
✅Zorganizowaliśmy zbiórkę na respiratory. Dzięki zaangażowaniu wielu z Was, udało się zebrać fundusze na 4 sprzęty.
👉 https://dlazycia.info/tak-naprawde-zbieramy-na-4ty-respirator/
✅Prowadzimy akcję „Krew dla Życia”💉❤.
👉 https://dlazycia.info/%f0%9f%8c%a1-jak-nie-ty-to-kto-%f0%9f%8c%a1/
✅Dostarczyliśmy płyny dezynfekujące.
👉 https://www.facebook.com/BractwoMalychStopek/photos/a.126813117390189/3759922404079224/?type=3
✅A także szyjemy maseczki 😷
👉 https://www.facebook.com/FundacjaMalychStopek/posts/2872805399499466
👉 https://dlazycia.info/nie-bedzie-tradycyjnego-marszu-dla-zycia-ale/
Jeśli nie zauważymy biedy drugiego człowieka, nie podamy pomocnej dłoni, nie zaangażujemy się społecznie….kto za nas to zrobi❓ Jak nie Ty, to kto❓

Zachęcamy Was bardzo – zaangażujmy się wszędzie tam, gdzie jesteśmy. Lokalnie, globalnie, w miarę naszych możliwości i indywidualnych predyspozycji.
Zmiana zaczyna się od nas. Dobro pomnaża się wtedy, kiedy nie marnujesz swoich talentów i nie pozbawiasz się wrażliwości na drugiego człowieka, również tego nienarodzonego.

Pozdrawiamy,
Organizatorzy szczecińskiego Marszu dla Życia 2020

Rok 2020 – XVIII Marsz dla ŻyciaHasło: Jak nie Ty, to kto?📣Nadszedł ten dzień! 📣 Dziś kończymy naszą facebook'ową…

Julkaissut Bractwo Małych Stópek Sunnuntaina 26. huhtikuuta 2020