Wyjątkowy gest matki po śmierci dziecka

Młode małżeństwo dowiedziało się, że ich dziecko umrze tuż po porodzie. Lekarze proponowali przerwanie ciąży, matka postanowiła jednak urodzić córeczkę. Po porodzie zrobiła coś niesamowitego.

Alexis Marrino i jej mąż Michael ze Stanów Zjednoczonych dowiedzieli się, że zostaną rodzicami. Początkowo myśleli, że dziecko rozwija się prawidłowi, jednak po jednym z badań okazało się, że ich córeczka ma ciężka wadę nazywaną bezmózgowiem.

Lekarze stwierdzili, że dziecko umrze zaraz przed porodem lub tuż po nim. Zaproponowali matce przerwanie ciąży. 22-latka postanowiła, że donosi dziecko. Jak mówiła w jednym z wywiadów „chciała je zobaczyć i przytulić”. Dziewczynka przyszła na świat i żyła przez 70 minut.

„Myślałam, że będzie miała różne zmiany fizyczne, a ona wyglądała jak jej ojciec. To była cenna godzina i 10 minut. Córka była bardzo ciepła i delikatna i jestem zadowolona, że mogłam ją potrzymać” – powiedziała w rozmowie z „The Sun” Alexis.

Kobieta od początku wiedziała, że chce karmić córeczkę piersią. Gdy jej dziecko zmarło postanowiła podarować swoje mleko wcześniakom i matkom, które nie mają własnego pokarmu. Z pomocą laktatora udało jej się zgromadzić aż 33 litry mleka. Przyznała, że było to dla niej bardzo emocjonalne przeżycie i cieszy się, że mogła to zrobić i pomóc innym dzieciom.

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować