Dziś 100. rocznica urodzin św. Jana Pawła II❗😇

Dziś 100. rocznica urodzin św. Jana Pawła II❗😇

Testament Wielkiego Polaka to ogromne bogactwo i pomoc…w stawaniu się bardziej człowiekiem Znajomość papieskich treści jest potężnym wsparciem w osobistym wzroście. W pielęgnowaniu tego co dobre, piękne…po prostu święte!

Jako obrońcy życia, szczególnie jesteśmy wdzięczni za odwagę i radykalną naukę na temat małżeństwa i rodziny. Za szerzenie prawdy o wzajemnym, bezinteresownym darze małżonków, za zdrowe podejście do płodności i pełne (a więc trójwymiarowe!) spojrzenie na jedność dwojga.

Św. Jan Paweł II był wielkim Obrońcą Życia, który tak często podkreślał nie tylko wartość wszystkich ludzi od poczęcia, aż do naturalnej śmierci, ale także jedność w działaniu. Słowa z encykliki „Evangelium Vitae” są wciąż żywe ❗ 👉 „Potrzebna jest powszechna mobilizacja sumień i wspólny wysiłek etyczny, aby wprowadzić w czyn wielką strategię obrony życia” 👈 Dlatego w ramach naszych działań, poszukujemy jak najwięcej sprzymierzeńców, aby wspólnie szerzyć dobro.

Dziękujemy Ci św. Janie Pawle II za możliwość kontynuowania „cywilizacji życia”. Za Twoje orędownictwo w Niebie.

Św. Janie Pawle II módl się za nami ❗

#ThankYouJohnPaul2