馃槹 Choroba nie wybiera… 馃

Fundacja Ma艂ych St贸pek

Fundacja Ma艂ych St贸pek powsta艂a 5 kwietnia 2012 r. w Szczecinie. To jednak data jedynie formalnego zatwierdzenia dzia艂a艅 organizacji, kt贸r膮 tworz膮 osoby od wielu lat zaanga偶owane na rzecz obrony warto艣ci ludzkiego 偶ycia, od pocz臋cia do naturalnej 艣mierci oraz godno艣ci jego przekazywania. Pocz膮tkowo ich g艂贸wnym celem, by艂a organizacja Marszu dla 呕ycia w Szczecinie oraz promocja duchowej Adopcji Dziecka Pocz臋tego. Obecnie dzia艂ania Fundacji maj膮 znacznie szerszy zakres 鈥 obejmuj膮 ca艂oroczn膮 formacj臋 i edukacj臋 m艂odzie偶y, kszta艂towanie opinii publicznej oraz pomoc matkom, kt贸re zrezygnowa艂y z zamiaru aborcji i urodzi艂y swoje dziecko. Dzia艂ania te, dotycz膮 nie tylko terenu Szczecina, ale i ca艂ej Polski, a wiele inicjatyw ma zasi臋g mi臋dzynarodowy.
Fundacja sw膮 nazw臋 zaczerpn臋艂a od istniej膮cego w przestrzeni wirtualnej Bractwa Ma艂ych St贸pek (BMS), powo艂anego do 偶ycia przez ks. Tomasza Kancelarczyka. Bractwo nie jest struktur膮 formaln膮. To inicjatywa, zrzeszaj膮ca w spos贸b nieformalny (w internecie) kilkadziesi膮t tysi臋cy obro艅c贸w 偶ycia z ca艂ej Polski, a tak偶e spoza jej granic. Jej celem jest dzielenie si臋 informacjami, dotycz膮cymi obrony 偶ycia oraz aktywizowanie do dzia艂a艅 pro-life wsz臋dzie tam, gdzie s膮 cz艂onkowie Bractwa.
Fundacja Ma艂ych St贸pek (FMS) w odr贸偶nieniu od Bractwa, stanowi struktur臋 formaln膮. Dzi臋ki wsparciu Darczy艅c贸w, FMS mo偶e nie艣膰 konkretn膮 pomoc poszczeg贸lnym osobom.

馃槹 Choroba nie wybiera… 馃

Kochani, nie tak dawno, dzi臋ki Waszej dobroci i wsparciu, zakupili艣my 4 respiratory dla szpitali pracuj膮cych bezpo艣rednio przy walce z koronawirusem. W walk臋 z niewidzialnym wrogiem, w艂膮czy艂o si臋 w Polsce mn贸stwo os贸b.

Wsp贸lnymi si艂ami szyli艣my te偶 maseczki i zaopatrywali艣my najbardziej potrzebuj膮cych w 艣rodki do dezynfekcji. Polacy po prostu potrafi膮, Wy potraficie!

By膰 mo偶e dlatego, 偶e potrafimy si臋 jednoczy膰 w skrajnie trudnych sytuacjach, trafi艂 do nas apel Polaka 鈥 misjonarza z Amazonii Peruwia艅skiej. Ks. J贸zef Kamza, Salezjanin pochodz膮cy z Wielkopolski, skierowa艂 do nas pe艂ne prawdy s艂owa, z pro艣b膮 o pomoc. W miejscu gdzie s艂u偶y 鈥 San Lorenzo, ukrytym w wydawa艂oby si臋 bezpiecznej przyrodzie Peru, r贸wnie偶 pojawi艂 si臋 koronawirus. Niestety zaplecze medyczne jest w tragicznym stanie, co mo偶ecie zobaczy膰 w za艂膮czonym filmiku. Nie maj膮 respirator贸w, maszyny do nape艂niania butli tlenem. Tutaj nie chodzi o wykwalifikowany sprz臋t medyczny, ale urz膮dzenia pierwszej potrzeby w tak trudnej sytuacji. 7 plemion Indian i Metysi prosz膮 o pomoc, a my nie mo偶emy ich zostawi膰 bez odpowiedzi. Dzia艂aj膮c dla 偶ycia w ka偶dym zak膮tku 艣wiata, zach臋cam do udzia艂u w zbi贸rce i wp艂at na konto fundacji, pod has艂em 鈥濪AROWIZNA MISJE鈥. Liczy si臋 ka偶dy grosz!

Kto pomo偶e wysy艂aj膮c pieni膮dze na konto fundacji, prosz臋 o sms do mnie na tel. 608 752 142 z info ile posz艂o, co jest wskazane, ale niekonieczne.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Fundacja Ma艂ych St贸pek
ul. 艢w. Ducha 9

przelewy krajowe nr konta:
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA MISJE

przelewy zagraniczne:
SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA MISJE

馃挆 WESPRZYJ 馃憠 https://dlazycia.info/darowizna

Zobacz wi臋cej:

Zapisz si臋 na Newsletter i otrzymaj od nas DARMOWY PREZENT!

Uzupe艂nij poni偶szy formularz i do艂膮cz do naszego newslettera w zamian wy艣lemy Ci bez 偶adnych Twoich koszt贸w mi臋dzynarodowy symbol obro艅c贸w 偶ycia, st贸pki 10 - tygodniowego nienarodzonego dziecka w ich naturalnym rozmiarze.

Zosta艅 Ambasadorem

Do艂膮cz do bractwa