Victoria się nie poddaje! Dziewczynka miała umrzeć podczas aborcji

Żyje i rozwija się. Jej 14-letnią mamę otoczono opieką.

Victoria, bo takie imię otrzymała na chrzcie, miała umrzeć w 26 tygodniu, gdy jej 14-letnia matka (ofiara gwałtu) zdecydowała się na aborcję. W decyzji nastolatkę utwierdzała rodzina.
Dziewczynka jednak przeżyła. Gdy przyszła na świat ważyła 1,1 kg i wylądowała na intensywnej terapii. Co więcej, gdy małą zobaczyła dorosła siostra 14-letniej Boliwijki, zobowiązała się przynieść swoje mleko i pieluchy. I choć popierała decyzję swojej młodszej siostry, by zabić siostrzenicę, teraz jest skłonna się nią zająć.
– Widziałem ją, jest malutka. Kiedy wyzdrowieje, chcę ją mieć przy sobie. Nie mam córek, tylko dwóch synów – powiedziała kobieta.
Ojcem chrzestnym dziewczynki został Erwin Bazána Gutiérreza. „Najbliższe tygodnie będą decydujące w życiu małej Viktorii” – mówił w wywiadzie dla Aleteii. Dziewczynka zaczęła przybierać na wadze, a także zaczęto podawać jej sztuczne mleko.
14-letniej Boliwijce udzielono pomocy. Zainteresował się nią zarówno Urząd Obrony Dzieciństwa i Dorastania, jak i specjalista z Poradnictwa Rodzinnego, związanego z Kościołem katolickim.

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować