Dziś Dzień Dziecka

Dziś Dzień Dziecka

Niektórzy mówią – małe, niewiele wiedzą o świecie i często popełniają te same błędy. Mały człowiek faktycznie dopiero poznaje rzeczywistość, zaczyna wchodzić w relacje i obserwuje dorosłych 🧐. Jest ufny, otwarty i nie zrażony tym, co go otacza.

📣 ALE 📣 Dzieci często uczą nas prostych rzeczy, których przestaliśmy dostrzegać w naszej codzienności ❗ Pokazują nieraz to, co już od dawna nie zauważamy. W swej zależności, są doskonałymi nauczycielami wrażliwości oraz cierpliwości. Ubogacają nas, bo to dzięki Nim my sami możemy wchodzić na wyżyny naszych możliwości 😊.

Pamiętajmy też, że to nie tylko święto najmłodszych 😎 Mimo, że spora część z nas jest już dorosła, to wciąż jesteśmy dziećmi naszych rodziców 😊. Zawdzięczamy Im tak wiele

Z okazji dzisiejszego święta życzymy wszystkim dzieciom (a w tle dorosłym):
✨ radości z małych rzeczy
✨ wrażliwości na drugiego człowieka
✨ promiennego uśmiechu
✨ niegasnącej nadziei
✨ prostoty
✨ motywacji do nauki nowych rzeczy

Zespół FMS
👣

🤱👶👦👧 Dziś Dzień Dziecka 👦👧👶🤱Niektórzy mówią – małe, niewiele wiedzą o świecie i często popełniają te same błędy 🤭….

Julkaissut Fundacja Małych Stópek Sunnuntaina 31. toukokuuta 2020