Pan Waldek i siostry Kalkucianki

Rozmowa z panem Waldkiem馃憞

Godzin臋 wisia艂em na telefonie, aby znale藕膰 lokum dla bezdomnego w op艂akanym stanie. Moja parafianka, cudowna kobieta, wyk膮pa艂a go, ubra艂a, nakarmi艂a, ale co dalej kiedy Waldek ledwo pow艂贸czy nogami i nie ma ju偶 si艂y spa膰 gdzie popadnie, a niebo w Szczecinie zapowiada deszcz. Dzwoni臋 i wszyscy moi rozm贸wcy rozk艂adaj膮 r臋ce, kt贸re maj膮 zwi膮zane wytycznymi odno艣nie pandemii. Ostatnia deska ratunku to siostry Misjonarki Mi艂o艣ci, zwane Kalkuciankami i w艂a艣nie one powiedzia艂y, abym pana Waldka przywie藕膰 do nich. Kamie艅 mi spad艂 z serca, anio艂y nie kobiety. Pomy艣la艂em sobie, 偶e co艣 dla nich musz臋 zrobi膰, bo pieni臋dzy to one nie przyjm膮. My艣la艂em, my艣la艂em i wymy艣li艂em…odwodni臋 im piwnic臋, kt贸r膮 cz臋sto zalewa woda, a ta piwnica to jest miejsce magazynowania rzeczy dla bezdomnych. Nie b臋dzie to prosta sprawa, bo nie tylko potrzebne b臋d膮 pompy, ale tak偶e okopanie i izolacja ca艂ego budynku. Je偶eli kto艣 chce si臋 do艂膮czy膰 do tej inwestycji, prosz臋 o darowizn臋 na konto Fundacji Ma艂ych St贸pek w tytule wpisuj膮c DAROWIZNA i do mnie smsa ile posz艂o. M贸j tel 608 752 142.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Ps. Jestem zdeterminowany i na pewno odwodni臋 im t臋 piwnic臋, nawet gdybym mia艂 to robi膰 sam.

przelewy krajowe nr konta:
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA

przelewy zagraniczne:
SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA

Pan Waldek i siostry KalkuciankiRozmowa z panem Waldkiem馃憞…

Julkaissut Fundacja Ma艂ych St贸pek Torstaina 4. kes盲kuuta 2020

Podoba艂o si臋? Podziel si臋 z innymi:

Zapisz si臋 na Newsletter i otrzymaj od nas DARMOWY PREZENT!

Uzupe艂nij poni偶szy formularz i do艂膮cz do naszego newslettera w zamian wy艣lemy Ci bez 偶adnych Twoich koszt贸w mi臋dzynarodowy symbol obro艅c贸w 偶ycia, st贸pki 10 - tygodniowego nienarodzonego dziecka w ich naturalnym rozmiarze.

Zgodnie z art. 13 og贸lnego rozporz膮dzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuj臋, i偶:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Ma艂ych St贸pek, z siedzib膮 w Szczecinie, przy ul. 艢wi臋tego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane b臋d膮 w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a og贸lnego rozporz膮dzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych b臋d膮 wy艂膮cznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepis贸w prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu 偶膮dania usuni臋cia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do 偶膮dania od administratora dost臋pu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usuni臋cia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofni臋cia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poni偶ej wpisz kwot臋 jak膮 chcesz podarowa膰
Fundacji Ma艂ych St贸pek