Pan Waldek i siostry Kalkucianki

Pan Waldek i siostry Kalkucianki

Rozmowa z panem Waldkiem👇

Godzinę wisiałem na telefonie, aby znaleźć lokum dla bezdomnego w opłakanym stanie. Moja parafianka, cudowna kobieta, wykąpała go, ubrała, nakarmiła, ale co dalej kiedy Waldek ledwo powłóczy nogami i nie ma już siły spać gdzie popadnie, a niebo w Szczecinie zapowiada deszcz. Dzwonię i wszyscy moi rozmówcy rozkładają ręce, które mają związane wytycznymi odnośnie pandemii. Ostatnia deska ratunku to siostry Misjonarki Miłości, zwane Kalkuciankami i właśnie one powiedziały, abym pana Waldka przywieźć do nich. Kamień mi spadł z serca, anioły nie kobiety. Pomyślałem sobie, że coś dla nich muszę zrobić, bo pieniędzy to one nie przyjmą. Myślałem, myślałem i wymyśliłem…odwodnię im piwnicę, którą często zalewa woda, a ta piwnica to jest miejsce magazynowania rzeczy dla bezdomnych. Nie będzie to prosta sprawa, bo nie tylko potrzebne będą pompy, ale także okopanie i izolacja całego budynku. Jeżeli ktoś chce się dołączyć do tej inwestycji, proszę o darowiznę na konto Fundacji Małych Stópek w tytule wpisując DAROWIZNA i do mnie smsa ile poszło. Mój tel 608 752 142.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Ps. Jestem zdeterminowany i na pewno odwodnię im tę piwnicę, nawet gdybym miał to robić sam.

przelewy krajowe nr konta:
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA

przelewy zagraniczne:
SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA

Pan Waldek i siostry KalkuciankiRozmowa z panem Waldkiem👇…

Julkaissut Fundacja Małych Stópek Torstaina 4. kesäkuuta 2020