A nie mówiłem, że święte kobiety?

Dzisiaj byłem z ekspertem budowlanym panem Andrzejem u sióstr ,,Kalkucianek”, aby zdecydować co robić w temacie zabezpieczenia piwnicy ich budynku przed wodą, która zalewa go przy każdym deszczu.

Wykonanie tej pracy, jest konieczne ze względu na magazynowane rzeczy dla bezdomnych, no i dla ratowania budynku. Prawdopodobnie będziemy robili drenaż piwnicy i montowali pompy usuwające wodę i być może będzie konieczna izolacja zewnętrzna murów, aż do fundamentów. Decyzja już wkrótce, a tymczasem zbieram pieniądze na ten cel. Jak na razie, do tej pory uzbieraliśmy około 10 tysięcy zł. Na drenaż i pompy wystarczy, ale tylko na to, dlatego dalej proszę o pomoc finansową. Osoby, które wpłacą pieniądze na konto fundacji, proszę o sms na mój telefon 608 752 142 z info ile poszło.
A tak przy okazji, miałem rację mówiąc, że to święte kobiety. Jestem Im bardzo wdzięczny, gdyż wielokrotnie ratowały mnie i bezdomnych, których tam zawożę.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Więcej o wspaniałych “Kalkuciankach” poniżej 👇

Pan Waldek i siostry KalkuciankiRozmowa z panem Waldkiem👇…

Julkaissut Fundacja Małych Stópek Torstaina 4. kesäkuuta 2020