Wolontariat, który łączy pokolenia

Wolontariat, który łączy pokolenia

Jakiś czas temu myśleliśmy o zorganizowaniu ogniska🔥dla wolontariuszy. Dylematy co do formy spotkania, towarzyszyły nam od kilku dni 🤔. Wielu z nas jest w rozjazdach, a niektórzy ograniczają kontakty międzyosobowe.

Naszą tradycją jest uwieńczenie roku szkolnego/akademickiego spotkaniem z aktywistami pro-life. Finalnie zdecydowaliśmy się więc zamienić ognisko w grill, który odbył się na dziedzińcu oo. Pallotynów, obok siedziby FMS.

Kameralne grono osób w różnym wieku, symbolicznie pokazało nam wszechstronność działań pro-life. Prawdą jest, że w ciągu roku przez naszą siedzibę „przewijają się” ludzie w różnym wieku – wolontariusze, rodziny z dziećmi, osoby starsze. Młodzi, którzy chcą pomóc, nieco starsi, którzy sami potrzebują pomocy i Ci najstarsi, którzy mimo różnych słabości, służą życiu.

Obrona życia to kwestia ogólnospołeczna, dotycząca wszystkich. Łącząca pokolenia. A dowodem jest to skromne zdjęcie 😉

Zespół FMS
👣

Wolontariat, który łączy pokolenia 😊Jakiś czas temu myśleliśmy o zorganizowaniu ogniska🔥dla wolontariuszy. Dylematy co…